""

MHP, CHP, SP ve İYİ Partinin bir seçim stratejisi olacak mı? « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 05:33

MHP, CHP, SP ve İYİ Partinin bir seçim stratejisi olacak mı?

MHP, CHP, SP ve İYİ Partinin bir seçim stratejisi olacak mı?
Son Güncelleme :

19 Eylül 2018 - 7:00

Önce genel siyasi gelişmeler ne durumda kısaca bakalım… Bu konuda Siyaset bilimciler, AK Parti ve MHP’nin yerel seçim ittifakı için önümüzdeki günlerde ilk somut adım atılacağını savunuyorlar…

Devamında ise, AK Parti ve MHP’den birer yetkili bir araya gelip bir çalışma yapacaklar. Ardından Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecekleri görüşü hakim.

Sonra AK Parti’den yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın bir araya gelmesi bekleniyor.

* * * *

Genel hava şimdilik bu yönde… Unutmamak lazım siyasette her an her şey mümkün, 1 saat önce alınmış karar, 1 saat sonra bozulabiliyor, tarih bunun gibi birçok örnekle doludur.

Dolayısıyla gelelim yerel siyasete… Konu siyaset olunca her zaman hatırlattığım hususlardan birisi genel siyaset ile yerel siyaset birbirinden çok farklı kavramlar içermektedir.

Çünkü genel siyasetin dokusuyla yerel siyasetin dokusu birbirinden farklıdır. Bu bağlamda yerel siyaset daha sert kavramlarla yapılmaktadır. Genel siyaset ise, daha esnek ve yumuşak kavramlar taşımaktadır. Zira genel siyasette küskünlük ya da dargınlık olmazken, yerel siyasette attığın her adım ya da konuşulan her söz çok sayıda küskün ya da dargınlıklar meydana getirebilir.

* * * *

Bu bakımdan genel siyaset ile yerel siyaseti birbirinden ayrı tutan en önemli etkenlerin başında adaylar gelmektedir. Bu konuda her ne kadar toplumun bütün kesimlerini mutlu etmek mümkün olmasa da, Partiler tercih ettiği adaylarla toplumu asgari müştereklerde bir araya getirebildiği takdirde başarılı olurlar.

İşte bu hususta en güzel örnek daha öncede söylediğim gibi CHP’den Milletvekili seçilen Ali Keven’dir. Ali Bey toplumun bütün kesimlerinin asgari müşterekte bir araya geldiği isim olduğu için bugün Milletvekili seçilmiştir.

Yoksa CHP’nin Yozgat’taki bütün oylarını noksansız bir araya getirmiş olsak dahi başta CHP’liler olmak üzere Milletvekili çıkartacak kadar olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

* * * *

Son cümle ile konuyu toparlayacak olursak, Yozgat’taki partilerin yerel seçimlerde neticeyi belirleyecek tarzda stratejik bir çalışması mutlaka olmalıdır. Dikkat ederseniz öteden beri Ak parti konuda başarılı olduğu için her dönem kazanmasını bilmiştir.

Fakat bu seçimlerde başta MHP olmak üzere CHP’nin, SP’nin ve İYİ Partinin, hiç olmazsa Yozgat’ta vatandaşın fikrini değiştirecek derecede bir seçim politikası olmalıdır.

 

 

  • Yeni futbol sezonunda takımın hedefinin yine şampiyonluk olacağını şimdiden ilan eden Başkan!
  • Yaklaşan yerel seçimler öncesi geminin tekrar kaptanlığını üstlenerek, kamuoyunun nabzını tutmaya çalışan Başkan!
  • Ahilik geleneği üzerine kamuoyuna yaptığı önemli bir açıklamayla toplumun dikkatini üzerine çeken Siyasetçi!

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.