""

MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:27

MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Biz ittifak konusunda Cumhurbaşkanı ile görüşmedik, teklif olursa görüşülür. Ayrıca MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek” dedi. Bahçeli, Abdullah Gül’e ilişkin “Sağın solun dolduruşuna gelmemelidir” ifadelerinde bulunurken, Sarraf davasına ilişkin de, “Amerika paketleyip bize göndersin” dedi.

MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek
Son Güncelleme :

09 Ocak 2018 - 7:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek temsilcilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Toplantıda İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın yanı sıra çok sayıda temsilci yer aldı. Türkiye’de ve dünyada ne olup bittiğinin basın aracılığıyla öğrenildiğini ifade eden Bahçeli, “MHP üzerinde iç ve dış politikalardaki tespitlerin bazen aşağılayıcı ve karalayıcı olduğunu görüyoruz. Birçok yanlış bilgi akışı, haksız değerlendirmeler var” diyerek bu yanlış algıları düzeltmek adına her türlü soruyu net bir şekilde cevaplayacağını söyledi.
“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz olmadı”
Bahçeli, gazeteci Hande Fırat’ın MHP ile AK Parti arasındaki seçim ittifak tartışmalarına ilişkin sorusuna, “MHP olarak şu an Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmeniz olmamıştır. Kamuoyunda tartışılan konular bizim gündemimize de düşmektedir. İleri günlerde bir görüşme talebi olursa görüşülür.
Ayrıca bir ittifak konusu söz konusu olacaksa, bu yasal olmalıdır. Bunun yasal olması da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya geçilmesiyle kanunlar olacak ise, siyasi partilere ittifak hakkına ilişkin maddelerin konulması gerekir. Bizim ‘yüzde 10 barajı ağır bir barajdır’ sözümüz kamuoyunda yankılandığında MHP barajı aşamayacağı için başka şeyler söylüyor denildi. MHP’nin barajı aşamama sorunu yoktur. Bu konu bir başkasının meselesi olmamalıdır” yanıtını verdi.
“Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğiz”
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halkın oyuyla kabul edildiğini belirten Bahçeli, “3 madde geçici, 18 madde esas olarak bir anayasa değişikliği yapılmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi TBMM’de kabul edilmiştir. Referandumda da kabul oyu çıkmıştır. Cumhuriyet tarihinin üçüncü evresi oluşmuştur, bu yasal yönden doğrudur üzerinde itiraf söz konusu olamaz. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi vardır. Çok açık şekilde söylüyorum, MHP cumhurbaşkanı adayı göstermeyecektir. Bizim düşüncemiz cumhur ittifakıdır.
Anayasadan beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye’nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa bu kendisinin bileceği iştir. Biz ittifak olunursa o şekilde, değilse de kendi partimiz olarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.