""

MHP’li Sedef: Atatürk, hainlere karşı milletini uyarmış, milli uyanışa liderlik yapmıştır « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:04

MHP’li Sedef: Atatürk, hainlere karşı milletini uyarmış, milli uyanışa liderlik yapmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletine kast etmek için sıraya giren muhasım odaklara karşı milletini uyardığını ve milli uyanışa liderlik yaptığını söyledi.

MHP’li Sedef: Atatürk, hainlere karşı  milletini uyarmış, milli uyanışa liderlik yapmıştır
Son Güncelleme :

08 Kasım 2017 - 7:00

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, Vefatının 79 uncu yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve hasretle andıklarını söyledi.
İl Başkanı Sedef, açıklamasında şunları kaydetti: “ Ebediyete intikalinin 79.ncu seney-i devriyesinde Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve hasretle yad ediyoruz, Aziz Atatürk, Türk milletinin karanlık bir döneminden, umutsuzluğun kopkoyu sisi altından ışık huzmesi gibi parlamış; durgunluğu yaran, duraklamayı bitiren milli akıl olarak çağlamış, çağa yön vermiştir,elbette her fani gibi hak vaki olduğunda ruhunu teslim etse de, geride kalan muhterem emanetleri Türkiye’nin geleceğini tayin etmiştir.
Gücünü milletten almış, heyecanını tarih ve ecdadımızın hatıralarında bulmuş, sabır ve tahammülünü muzaffer Türklüğün ruhundan çıkarmış bir liderlik vasfıyla hem milletimizin hem de mazlum milletlerin kalbinde taht kurmuştur, şurası açıktır ki, 10 Kasım bölgesel ve küresel gelişmelerin akışına yön vermiş dünya çapında bir liderin idrak ve ifadesi için eşsiz bir fırsattır.”
GAZİ MUSTAFA KEMAL ÖNGÖRÜ SAHİBİ, UZAK GÖRÜŞLÜ, BÜYÜK BİR VİZYON VE MİSYON İNSANIDIR
Gazi Mustafa Kemal’in öngörü sahibi, uzak görüşlü, büyük bir vizyon ve misyon insanı olduğunu vurgulayan Sedef, “Gazi Mustafa Kemal, Türk milletine kast etmek için sıraya giren muhasım odaklara karşı milletini uyarmış, milli uyanışa liderlik yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti onun sayesinde gıpta ve hayranlıkla izlenen bir ülke haline gelerek ateşle çevrili bir vatan coğrafyasında varlık ve birliğine sahip çıkmıştır, şüphesiz ki, bundan ödün verilmesi, tarihin geriye sarılması, geçmişteki ağır ve vahim günlerin tekrarı imkansız ve ihtimal dışıdır. Atatürk’ü tanımak ve tanıtmak “Ne Mutlu Türküm Diyene” seslenişine candan, kandan, ta derinlerden bağlı kalmakla eş anlamlıdır,bu nedenle 10 Kasım bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkanıdır. Ebediyete intikalinin 79 uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.”ifadelerini kulandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.