""

MHP’NİN YÜKSELİŞİNDEN KİMLER NEDEN RAHATSIZ « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:03

MHP’NİN YÜKSELİŞİNDEN KİMLER NEDEN RAHATSIZ

MHP’NİN YÜKSELİŞİNDEN KİMLER NEDEN RAHATSIZ
Son Güncelleme :

06 Haziran 2018 - 7:00

Yozgat, MHP’nin yıllarca kalesi oldu… Yerel seçimlerde banko kazanan MHP, genel seçimlerde de en çok oyu Yozgat’tan aldı. Bugün 24 Haziran Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala MHP’de bir şeyler oldu… MHP Yozgat’ta bugün adeta küllerinden yeniden doğdu.

Bugün kim ne derse desin seçimin oynandığı sahanın her tarafını en iyi kullanan partinin MHP olduğunu söylersek, açıktan bir itirazla karşılaşamayız belki ama görünen o ki MHP’nin bu çalışmasından CUMHUR ittifakında bir rahatsızlık dışarı vurdu!…

Bunun kamuoyuna en görünen yansımasını hafta sonu yapılan bir etkinlikte Bekir Bozdağ’ın yapmış olduğu konuşmasından anlıyoruz…

* * * *

CUMHUR ittifakının başını çeken AK Parti bu durumdan neden bu kadar rahatsızlık duymuş olabilir?

Bu sorunun cevabını sohbetimizin ilerleyen bölümleri arasında bulmak mümkün olacaktır. Fakat burada şöyle bir tespit yapmak isterim ki; Sayın Bozdağ CUMHUR ittifakın başı olarak Yozgat’ta Milletvekili dağılımı ya 4-0 olacak, ya da 3-1 olacak, dersimize iyi çalıştık, bize gelen bilgiler bu doğrultuda, gittiğimiz her yerde karşımıza böyle bir görüntü çıkıyor. Burada AK Parti 3 Milletvekili kazanacak, 1 Milletvekili de CHP’nin olacak, oyları bölmeyin dedi. Bu açıklamanın CHP’ye faydadan çok zararı dokunurken, görmezden gelinen MHP’nin bugün saflarını daha da sıklaştırdı. 

* * * *

Burada Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın Siyasetteki ustalığını ön plana çıkartmak ya da tartışmaya açmak maksadında değilim. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki; Sayın Bozdağ böyle bir açıklama yapmakla ilk bakışta MHP’yi dikkate almaz gibi bir algı oluşturmak istese de sonuç itibariyle MHP’ye gol yüzdesi çok yüksek bir pas attı.

Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partililer ellerine geçen bu kozu en iyi şekilde kullanacaktır. Çünkü böyle fırsatlar seçim sürecinde her partinin eline kolay geçmez. Zira Sayın Bozdağ’ın yukarıda vermiş olduğum konuşmasından özet açıklama MHP’nin Yozgat’ta şimdiden en az 1 Milletvekili kazanmasına giden yolun kapısını aralayan bir açıklama oldu.

* * * *

Bu tespitlerimizin doğruluk payını 20 gün sonra hep birlikte göreceğiz. Peki, bu arada Partilerin genel durumuna baktığımızda karşımızda nasıl bir fotoğraf duruyor, son olarak birde bunu gözden geçirelim…

Sohbete başlarken de söylediğim şuana kadar sahayı en iyi kullanan MHP oldu. Liste başı Milletvekili adayı Ethem Sadef ve ikinci sıra adayı Çadırardıç eski Belediye Başkanı Yusuf Mertoğlu günlük 4 saat uykuyla seçim çalışmalarını sürdürüyor…

AK Parti her zaman ki gibi bildik kıyafetlerle malum saha çalışmalarını sürdürürken, burada 3’üncü sıra Milletvekili adayı Sibel Yıldırım’ın yoğun şekilde çalışmaları dikkatleri çekiyor…

Bu arada CHP, devam eden yarışa katılmak için fırsat kolluyor… Liste başı olan Ali Keven’e karşı ilginin her geçen gün arttığını belirtmekte fayda görüyorum.

Son olarak Saadet Partisi ve İYİ Partiye baktığımızda ise bu iki partinin ikisinde de sessizlik hakimiyeti devam etmektedir.

 

  • Yozgat’ın en güzel yerinde yaptıkları binadan kolay yoldan para kazanmak yerine şehrin istihdam sorunundaki yükü azaltmak için ulusal bir markanın bayiliğini üstlenen işadamı baba-oğul!
  • Parti içindeki program aksaklığının ve organizasyon eksikliğini Milletvekili adaylarına kadar yansıtan Parti!
  • Sağlık alanında canı çok yanan Yozgat halkına bundan sonra daha iyi hizmet vermek için yeni binada çalışmaya başladıklarını anlatan Baş Hekim!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.