""

Milletvekili Başer: Bütün projeleri takip ediyor ve destekliyoruz « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 13:40

Milletvekili Başer: Bütün projeleri takip ediyor ve destekliyoruz

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik hazırlanan projelere büyük önem verdiklerini belirterek, bu anlamda gerek müteşebbislerin gerekse kurumlar tarafından hazırlanan projeleri yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Milletvekili Başer: Bütün projeleri  takip ediyor ve destekliyoruz
Son Güncelleme :

03 Şubat 2018 - 7:00

Meclis çalışma saatleri dışında sürekli Yozgat’a gelerek vatandaşlarla bir arada olan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer,beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Ali Aç ıkgöz ile birlikte Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı Nevzat Yıldırım’la hayvancılığın gelişmesine yönelik atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Başer’e teşekkür eden Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, hazırladıkları “Akkaraman ve Kıl Keçisi Islahı Projesi”nin Milletvekili Yusuf Başer’in büyük çaba ve gayretleri ile bakanlık tarafından kabul edildiğini söyledi.
YOZGAT YAKIN BİR ZAMANDA TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ BİR KONUMA GELECEK
Milletvekili Başer, Yozgat’ın konumu itibari ile tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, AK Parti iktidarlarının her zaman tarım ve hayvancılığa önem verip üreticilere büyük destekler sağladığını vurguladı. TKDK hibe destekleri ile çiftçi ve üreticilerin Avrupa standartlarında modern tesislerde hayvancılık üretimi yaptığını söyleyen Başer, yakın bir gelecekte Yozgat’ın tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir konuma geleceğini ifade etti. Tarım ve hayvancılığın gelişimine yönelik hazırlanan projeleri yakından takip ettiklerini ve gereken hür türlü desteği verdiklerini dile getiren Başer, “Damızlık koyun keçi yetiştiriciler birliğimiz daha önce hazırladıkları 3 akkaraman bir kıl keçisi ıslahı projesi bakanlığımız tarafından kabul edildi. İnşallah bu proje ile hem hayvan ıslahı gerçekleşecek, hem de üreticimiz desteklerden daha fazla yararlanmış olacak. Bu birliğimiz, 2 proje daha hazırladı inşallah bu projelerinde kabul edilmesiyle daha fazla üreticimiz desteklenmiş olacak.” dedi.
YOZGAT’TA 300 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI
BULUNMAKTADIR
Yozgat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yıldırım da, Milletvekili Başer’in kendilerine büyük destek sağladığını, hazırladıkları projeleri yakından takip ettiğini belirterek katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
İl genelinde 300 bin civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu ifade eden yıldırım, “Birlik olarak ilimizdeki bu hayvanların ıslahını yapıp üreticimizin daha fazla verim almasını, daha fazla gelir elde etmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Yıldırım, akkaraman ırkının bölgeye uyumlu ve verimi yüksek olduğunu anlatarak şu bilgileri verdi: “Bizim şuanda 4 projemiz kabul edildi. Bu projede 25 bin 200 küçükbaş bulunuyor. Bakanlık her koyun için 25 lira destek verirken, bu projede yer alan elit sürü için koyun başına 140 lira, taban sürü için ise koyun başına 70 lira destek sağlıyor. Yine proje içinde bulunan her koç için ise 200 lira destek veriyor.” Hazırladıkları 2 projenin de kabul edilmesiyle daha fazla üreticinin bu desteklerden yararlanacağını vurgulayan Yıldırım, “Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi gerekiyor. Verilen bu desteklerle üreticilerimizi hayvancılığa yönlendiriyor. Bu konuda bize büyük katkı sağlayan başta Milletvekilimiz Yusuf Başer ve diğer milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.