""

Milletvekili Keven haksız sayılamaz « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:43

Milletvekili Keven haksız sayılamaz

Milletvekili Keven haksız sayılamaz
Son Güncelleme :

23 Ocak 2019 - 7:00

Yozgat, 2000’li yılların başında nüfusu 600 binlerdeyken, 6 Milletvekili çıkarttığı dönemde CHP’ye 1 Milletvekili vererek, temsil etme hakkı vermişti…

Bununla beraber mahalli idareler seçimler de Çayıralan ve Boğazlıyan ilçelerinde birde Bahadın Beldesinde yetki verildi…

Yozgat, aradan geçen bunca zaman içinde Bahadın Beldesi dışında CHP’ye temsil hakkı vermedi… En son 24 Haziran genel seçimlerinde Yozgat’ın Milletvekili sayısı 6’dan 4’e düşerken, CHP’den Milletvekili adayı olan Ali Keven Yozgatlıların 1 Milletvekili çıkartabilecek yetkisini alarak, seçildi.

Bu tespitleri bir hakkı teslim etmek adına yapma ihtiyacı duydum. Şöyle ki; Yozgat, özellikle 1980 sonrası hep sağ partiler tarafından yönetildi. Hem genel seçimler de hem de yerel seçimlerde Yozgat’ta temsil edilme yetkisini vatandaş, sağ partilere verdi…

Yozgat, aradan geçen zaman içinde kimi dönem iyi kimi dönem beklentilerin ötesinde yönetildiği için yaşadığı sorunları çözmenin gerisinde kaldı. Bu konuda Milletvekili Ali Keven, geçenlerde bir açıklama yaparak, durum tespitinde bulundu…

Milletvekili Keven, açıklamasında şunları kaydetti: “Salon konuşmalarıyla inanılmaz bir şekilde suçlu dışarıda aranıyor. Belediye seçimleri ulusal seçim havasına dönüştürülmeye çalışılıyor. Yozgat’ın verdiği göç, işsizlik, kapanan fabrikaların durumu, çiftçilerin esnafın mağduriyeti, ilimizin topyekûn sorunları Belediye Başkanı aday tanıtımlarında muhalefet partilerinden olan az sayıda belediyeler suçlanarak gizlenemez.

16 yıldır Yozgat’tan hep alan ama bir şey vermeyen bu anlayış yaşanan bunca sorundaki sorumluluğunu birkaç muhalefet belediyesine çatarak gizleyemez. Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye yönetimlerinin “iktidar desteği” olmadığı hâlde Boğazlıyan ilçemizde yaşanan onca imar ve altyapı sorununa ürettiği çözümler ortadadır. Peki 2014-2019 arasında iktidar partisince yönetilen Boğazlıyan’da neler oldu? Yakın illere verdiğimiz göç neden önlenemedi? İlçelerimizde İçme suyu, arıtma tesisi, katı atık bertaraf, Gençlik Merkezi, oyun parkı, kreş gibi kaç projeniz oldu kaçı gerçekleşti? Belediyecilikte yapamadıklarınız bir yana ilçelerimizde doktor bile kalmadı. İlçe hastanelerinde uzman doktor yok sağlık görevlisi açığı had safhada. Göç artarak devam ediyor. Ortada bir başarı varmış gibi birkaç belediye suçlanarak hâlâ oy devşirilmeye çalışılıyor.
Yozgat için parti ayrımı yapmadan her ilçenin her kesimin sorununu Meclis’te dile getirip çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Keven iktidar temsilcilerine seslendi.
Keven, “Çekerek Belediyesi hangi partiden diye bakmadan Çevre ve Şehircilik Bakanı’na ilçenin kanalizasyon sorunlarını, arıtma tesisinin yapılması gerektiğini, barajın aşırı kirlendiğini defalarca TBMM’de ilettim. Yozgat genelinde yaşanan onca sorunu gelin hep birlikte çözmek için çabalayalım. Salonlarda miting meydanlarında kendinizden olmayanları kötü göstermeyi ötekileştirmeyi bırakın artık! Bu hamaset politikası inanın Yozgat’a birşey kazandırmıyor. Yozgat’ta kapanan fabrikaların tekrar üretime başlaması için gelin hep birlikte ne yapılması gerekiyorsa yapalım.

Yozgat için birşey yapmak istiyorsanız gelin çiftçinin, esnafın, gencin, öğrencinin sorunlarına kulak verip buna yönelik projeleri hayata geçirmeye çalışalım. Salonlarda mikrofon başlarında 16 yıldır söyledikleriniz Yozgat’a hiç birşey kazandırmadı aksine hep göç vermemize hep geriye gitmemize neden oldu.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.