""

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNDEKİ KRİTERLER « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:53

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNDEKİ KRİTERLER

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNDEKİ KRİTERLER
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2018 - 7:00

24 Haziran seçimlerine dönük ilk ipuçları bu hafta sonu alınacak. Milletvekili listelerinin açıklanması ve seçim kampanyası süreci böylece başlamış olacak.

Seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarına odaklandık ama yukarıya baktığımızda gelen bilgiler asıl fırtınanın milletvekili listelerinde kopacağını göstermektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere’ye giderken yaptığı açıklamayla bunun işaretini verdi. “Yeni isimler noktasında bu adeta iki kere iki dört. Biz biliyorsunuz hücre yenilemesini siyasette başaran bir partisiyiz. Bir defa biz siyasette kadroyu Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz.

Ankara’ya taşınıp, Ankara’da da parlamentoya bile doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, kadroyla yürümek, böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler bu konularda falso yapmışsa tabii ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli” dedi.

* * * * *

Burada bir parantez açıp, konuyu yerele taşıdığımızda Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi Yozgat Milletvekillerinden falso veren oldu mu, olmadı mı?

Bu durumda Yozgat Milletvekilleri; Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal “bize göre hava hoş, bizim şimdiye kadar ne Cumhurbaşkanımıza ne de Partimize karşı bir falsomuz olmadı” diye düşünebilirler. Fakat önemli olan vatandaş ve Reise göre son durum nedir buna bakmak lazım. 

Bu bağlamda şu ayrıntı da aslında çok önemli; AK Parti’de adaylık başvurusunda bulunmayan 22 milletvekiliyle birlikte mevcut milletvekillerinin üçte ikisinin yenileneceği söyleniyor.

* * * * *

AK Parti kulislerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineden ziyade milletvekili listelerine ağırlık vereceği konuşuluyor. Çünkü yeni kurulacak kabine eskisi gibi olmayacak, bakan sayısı azalacağı için partinin etkili isimlerini listelerde göreceğiz. Özellikle de siyasi yönü ağır basan bakanların, illerinin lokomotifi olacağı söyleniyor.

Parti içinde yapılan kulislerden kamuoyuna yansıyan son haberlere bakıldığında Bekir Bozdağ ile ilgili yeni dönem için birden fazla önemli görev tevdi ediliyor. ‘Meclis Başkanı, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı ya da kabinede Bakan olacak’ haberlerini yukarıda bahsedildiği gibi bir durumda siyasi yönü ağır basan bakanların, İllerden lokomotif olması konusu geçersiz kılmaktadır. Bu durumunda Sayın Bozdağ hiç şüphesiz yine Yozgat’ta liste başı olması sürpriz sayılmaz.

 

  • Ramazan ayı dolayısıyla alınan önlemlerde vatandaşın sağlını yakından ilgilendiren mekânları denetleyen ekip!
  • Kurumun başına atandığı günden sonra hem kurumun tanınırlığını hem de iş ve işlemlerini daha çok tanıtan Müdür!
  • Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı olarak katıldığı en son seçimde de tek başına seçime katılarak, güven tazeleyen Milletvekili!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.