""

Milli Seferberlikte istihdam sayısı 4 bin 500 kişiye ulaştı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:45

Milli Seferberlikte istihdam sayısı 4 bin 500 kişiye ulaştı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında Yozgat’ta bu güne kadar 4 bin 560 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Milli Seferberlikte istihdam  sayısı 4 bin 500 kişiye ulaştı
Son Güncelleme :

23 Haziran 2017 - 7:00

İşkur’un işçi ve işverenlere tanıdığı fırsatları tanıtmak amacıyla ilimize gelen tanıtım otobüsünü ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Vali Yurtnaç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “milli seferberlik” çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ocak ayında Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Yozgat’ta çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.
İlan edilen seferberlikle birlikte her ilin kendine istihdam konusunda hedefler belirlediğini belirten Vali Yurtnaç, “Yozgat’ta ise yıl içerisinde 3 bin kişiyi istihdam etme hedefi koydu. Ama şu anda 4 bin 560 kişi istihdam edildi” dedi.
Bölgede de üretimi ve istihdamı artırmak adına çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Bunlardan bir tanesi Yozgatlı İşadamları Zirvesiydi. Bunun şimdi birde yurt dışı ayağını yapacağız. Ankara ve İstanbul dışında ki işadamlarımızı da ilimize davet edeceğiz. Amacımız ilimizde işsizliği azaltmak. Cumhurbaşkanımız ülke genelinde bir çalışma başlattı ve bu sayı 1.5 milyona doğru ilerliyor. Bizde bu sayının artmasında, ilimizde ki işsizliğin azalmasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.
İşverenlere çeşitli fırsatlar sunarak da işsizlik sayısını azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Nihayetinde Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip bir ülkeyiz. Bu gençliği de üretime yönlendirmemiz lazım. Bunun için kalifiye elemanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede istihdam seferberliği de tüm ülke genelinde bir taban buldu.
Bizde il genelinde ilçe kaymakamlarımızla, il müdürlerimizle beraber İşkur’un koordinesinde bu çalışmaları yönlendiriyoruz. Yılsonuna kadar Yozgat’ta 5 bin sayısını geçeceğimizi tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.