""

Misafirhane yerine ilçe müftülüğü yapılacak « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:15

Misafirhane yerine ilçe müftülüğü yapılacak

Yerköy İlçesi’nde Devlet Demiryolları’na ait alanda bulunan ve kullanılmayan eski misafirhanenin yıkımına başlanıldı.

Misafirhane yerine  ilçe müftülüğü yapılacak
Son Güncelleme :

10 Şubat 2018 - 7:00

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilen ve Yerköy İlçe Müftülüğü binası yapılmak üzere tahsis edilen Devlet Demiryolları Misafirhanesi’nin yıkımı gerçekleşti. Yerköy İlçe Müftülüğü olarak tahsis edilen binanın yıkımı Cuma namazı sonrası düzenlenen törenle dualar eşliğinde yapıldı.
Müftülük hizmetlerinin daha etkin bir hale getirilmesi amacıyla yapılması planlanan Müftülük Hizmet binasının yıkım programında konuşan İlçe Müftüsü İbrahim Güneş, “Sayın Başbakanımızın talimatıyla bin 600 metrekarelik yeri, devlet demiryolları kendi borcuna mahsuben devretti. Hazineden de müftülüğe tahsis ettirildi. Edinim gayesine uygun olarak müftülük kompleksi diyebileceğimiz bir şekilde, içerisinde toplantı salonuyla, ilim irfan meclislerinin olacağı, gençlik merkezine yönelik bölümler ve müftülük idare bölümlerinin olacağı sosyal tesis inşa edilecek. Bina bittiğinde, Yerköy’ün gözde mekanları arasında yer alacak. Merkez Molla Hüsrev Camii ile de bütünlük sağlayacak bir şekilde yeni hizmet binamız Yerköy’ün kalbi olacak” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.