""

Mobil Kanser Tarama Aracı hizmete girdi « Yeniufuk Gazetesi

1 Temmuz 2024 - 23:49

Mobil Kanser Tarama Aracı hizmete girdi

Mobil Kanser Tarama Aracı, Akdağmadeni İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde iki ay boyunca kanser taramaları ve mamografi çekimi hizmeti sunacak.

Mobil Kanser Tarama Aracı hizmete girdi
Son Güncelleme :

06 Haziran 2024 - 17:21

40-69 yaş arası kadınlar için mamografi, 30-65 yaş arası kadınlar için smear ve HPV-DNA testi, 50-70 yaş arası tüm vatandaşlar için gaitada gizli kan testi yapılacak.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Kanser Taramaları kapsamında, Mobil Kanser Tarama Aracı Akdağmadeni’nde hizmete başladı. Akdağmadeni İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde konumlanan araç, iki ay boyunca kanser taramaları ve mamografi çekimi hizmeti verecek.
Mobil Kanser Tarama Aracı’nda sunulan hizmetler arasında, 40-69 yaş arası kadınlar için mamografi çekimi, 30-65 yaş arası kadınlar için smear ve HPV-DNA testi, 50-70 yaş arası erkek ve kadınlar için gaitada gizli kan testi bulunuyor. Sağlık taramaları için belirlenen yaş gruplarındaki tüm vatandaşlar, bu önemli sağlık hizmetinden yararlanabilecek.
İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, vatandaşları kanser tarama araçlarına katılmaya davet ederek, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekti. Kansere karşı mücadelenin en etkili yolunun düzenli taramalarla erken teşhis olduğunu belirten İl Müdürü Şahin, toplum sağlığını korumak adına bu tür hizmetlerin önemine vurgu yaptı./Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.