Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, 2023 yılında motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı trafik kazalarında üzücü bir tablo ortaya çıktı. Bu kazalarda 548 vatandaşımız hayatını kaybederken, 109.104 kişi de yaralandı.
Milletvekili Gürer’in sorularına verilen yanıtlarda ayrıca, kazaların kusur durumları incelendiğinde %89,4’ünü sürücü hatalarının oluşturduğu belirtildi. Bu oran, sürücü eğitimi, trafik kurallarına uyum ve denetim eksiklikleri gibi konuların önemini vurguluyor.
Gürer, bu verileri değerlendirerek, sadece istatistiksel olarak değil, aynı zamanda sistematik olarak trafik güvenliğinin iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Trafik kazalarının azaltılması için kalıcı ve etkili politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
İçişleri Bakanı’nın yanıtında ayrıca, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla çeşitli toplumsal farkındalık faaliyetleri yürütüldüğüne dikkat çekildi. Bu faaliyetler arasında çocuklara yönelik trafik eğitimleri, kırmızı düdük kampanyası, yaşam tüneli etkinlikleri ve kask kullanımını teşvik eden kampanyalar bulunuyor.
/Haber Merkezi
Motosiklet kazalarında bir yılda 548 kişi hayatını kaybetti
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in motosiklet kazalarıyla ilgili verilerin açıklanması talebi üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından verilen yanıt, ülkemizdeki trafik güvenliği sorunlarına dikkat çekti.

