""

Müftü Gülden’den “vefa” konferansı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 05:51

Müftü Gülden’den “vefa” konferansı

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle ilçelerde görev yapan din görevlilerine yönelik “vefa “ konferans düzenledi.

Müftü Gülden’den “vefa” konferansı
Son Güncelleme :

13 Ekim 2021 - 15:40

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle ilçelerde görev yapan din görevlilerine yönelik “vefa “ konferans düzenledi.

Müftü Gülden, konferansta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:Gülden,”Diyanet İşleri Başkanlığımız Vefa kavramını “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” başlığıyla kültür ve medeniyet tarihimizde önemli yere sahip, Kabe’nin yeryüzündeki sembolleri olan camilerimize, İslam’a ve insanlığa hizmet yolunda gayret eden din görevlilerimize atfederek özel bir anlam kazandırmıştır.”

“Sizler öyle önemli bir görevi ifa ediyorsunuz ki, bu hizmet sayesinde dünyanız ve ahiretiniz inşallah mamur olacaktır.” diyen İl Müftüsü Gülden, “Bilmeliyiz ki dinimiz İslam’a ve milletimize hizmet etme görevinin üstünde daha ulvi bir görev yoktur. Bu görev bizi canlı ve dinamik tutmalı ve hayatımıza anlam katmalıdır. Bu görev heyecansız olmaz. Mihrap, minber ve kürsü hizmetleri acziyet göstermeyi, ihmal etmeyi ve ötelemeyi kabul etmez. Sürekli yenilenmeyi, umudu diri tutmayı, fedakarlığı ve çalışmayı gerektirir. Bu yüzden öncelikle görev yerlerimizdeki muhataplarımızın özelliklerini iyi tanımak durumundayız. Zira muhatap tanınmadan üretilen hizmetler, hiçbir zaman verimli, etkili ve yeterli olmayacaktır.”diye konuştu.

Din görevlilerinin “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik eden Müftü Gülden, “Ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konferans sonrası Hayırsever İşadamı Bilal Şahin’in gönderdiği hediyeleri din görevlilerine dağıtan İl Müftüsü Ali Gülden müftülük personellerine hediyeleri takdim etti. Cemil MERMERTAŞ

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.