""

Müftü Sezik’ten Gazetemize ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:33

Müftü Sezik’ten Gazetemize ziyaret

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik beraberinde Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut’la birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Müftü Sezik’ten Gazetemize ziyaret
Son Güncelleme :

07 Aralık 2017 - 7:00

Gazetemiz sahibi Bekir Çaylak’la sohbet eden İl Müftüsü Sezik, müftlük olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
İl genelinde 980 caminin bulunduğunu ifade eden Sezik, “Müftülük olarak il genelinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların belki sadece bir kısmı basında yer alıyor. İlimiz genelinde 980 camimiz bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde yüzde 90’ı vatandaşlarımızın katkılarıyla yıllık 800’e yakın cami yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlanıyor. Bunlar toplumumuzun ibadethanesine verdiği önemi de gözler önüne sermiş oluyor.yine il genelinde 430 Kur’an kursumuz bulunmaktadır bunlardan 175’i köylerimizde 76’sı ise İl Merkezimizdedir. Vatandaşlarımızın dinimizi en doğru ve en güvenilir kaynaktan öğrenmeleri açısından bu kurumlarımız oldukça büyük önem arz ediyor. Bu konuda biz din görevlilerine de büyük sorumluluklar düşüyor. Bizlerde görevlilerimize yönelik düzenlenen etkinliklerde, programlarda bunları dile getirerek bu sorumluluklarımızı anlatıyoruz.
Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın vatanına milletine bağlı birer bireyler olarak yetişmesi için dinini en doğru şekilde öğrenmesi gerekiyor.”ifadelerini kullandı.
Gazetemiz sahibi Bekir Çaylak’ta ziyaretlerinden dolayı İl Müftüsü Salih Sezik’e ve Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut’a teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.