""

Müftülere “nikah kıyma” eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 10:22

Müftülere “nikah kıyma” eğitimi

Yozgat’ta il ve ilçe müftülerine, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından 2 gün boyunca “nikah kıyma” eğitimi verilmeye başlandı.

Müftülere “nikah kıyma” eğitimi
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

İl ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu görev ve yetkisinin verilmesine ilişkin düzenlemeyi içeren yönetmeliğin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Naci Avşar tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Salonu’nda eğitim verilmeye başlandı. Eğitimler 2 gün boyunca devam edecek.
Avşar, yaptığı açıklamada, 3 Kasım 2017 tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan 7039 sayılı kanun ile il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi verildiğini belirtti.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine gelen 17 Kasım 2017 tarihli talimat üzerine müftülere bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini aktaran Avşar, ” İl ve ilçe müftüleri evlendirme memurluğu uygulamalarıyla eğitim verilecek. Müftülerimiz bu eğitimden sonra nikah kıya bilecekler. Bu eğitimler içerisinde evlenme müracaatı, evlenme engelleri, evlenme işlemleri bittikten sonra nüfusa tescil işlemleri bulunuyor” dedi.
Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik de, İçişleri Bakanlığının müftülere verdiği nikah kıyma yetki devrine istinaden, konu ile ilgili Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri tarafından eğitim verileceğini söyledi.
Sezik yaptığı açıklamada, “Eğitimde nikah kıyma yetkisi ve mevzuatla ilgili bilgileri verecekler. Bizde bu çerçevede bugün burada bulunuyoruz.
Bundan önce belli kuruluşlara verilmişti nikah kıyma yetkisi vardı.
Artık il ve ilçe müftülüklerine de İçişleri Bakanlığınca bu yetki verildi. Resmi Gazetede yayımlandı biz de bu mevzuatı öğrendikten sonra, vatandaşlarımızın bu konuda talebi olursa nikahları kıyacağız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.