""

Muharrem İnce; “Tek Yol Memleket” Diyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:48

Muharrem İnce; “Tek Yol Memleket” Diyor

Muharrem İnce; “Tek Yol Memleket” Diyor
Son Güncelleme :

23 Ocak 2022 - 13:34

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve CHP’de bulunduğu dönemlerde yapmış olduğu konuşmalarla siyasi parti liderleri kadar dikkat çeken açıklamalarıyla halk tarafından tanınan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, memleket gezileri kapsamında Cuma günü Yozgat’a gelerek, bir günün yarısını burada geçirdi, esnafları ziyaret etti. Büyük camide Cuma namazını kıldıktan sonra Yozgat’tan ayrıldı.

Geçen yıl ayaküstü uğradığı Yozgat’a bu sefer beraberinde kalabalık bir heyetle gelen Muharrem İnce, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Otel’de düzenlenen Basın toplantısında, ülkenin genel durumu ve partisinin politikaları üzerine açıklamalar yaparak, genel bir durum değerlendirmesinde bulundu.

İç ve dış politika başta olmak üzere ekonomik kriz, enflasyon, zamlar üzerinden halkın yoksullaşması gibi konularda iktidarı eleştirdi.

Cumhur ittifakı başta olmak üzere Millet ittifakı partilerinin yapmış olduğu politikaların sonucu olarak, Türkiye’nin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Muhalefet önümüzdeki günlerde milletimize bir reçete sunacak ama henüz masadaki oturma düzenini dahi çözemediklerine dikkatleri çekti.

“Önce kim konuşacak, masanın kenarına, köşesine, ortasına kim oturacak” diyen İnce, “Allah’tan yeni kurulmuş bir parti ekonomi programı hazırlamış da şimdi oturup 6 parti bunu tartışacaklarmış. Yani 100 yıllık parti ne işe yarar, doğrusu anlamış değilim. Onun hazırladığı ekonomik programın içinde de emin olun üretim yok, çiftçinin desteklenmesi yok, gelecek yok, bilim yok, hukuk yok, liyakat yok. Ne var, ‘ben daha iyi borç bulurum’ politikası. Yazık, günah. Onun için biz Memleket Partisi olarak ‘ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket’ diyoruz. Tek başımıza iktidar olmak için yollara düştük, bunu başaracağız, buna inanıyorum” dedi.

Sayın İnce’ye sorduğum birkaç sorudan birisi “Yozgat’ta parti teşkilatınız henüz yok?” Bu soru üzerine Yozgat’ta en kısa süre içinde teşkilatımızı kuracağız. Memleket Partisinin 6 Şubat 2022’den sonra yapılacak bütün seçimlere katılabileceğini vurgulayan İnce, ”YSK Ocak ayı başında seçime girecek partileri açıkladı, bizim adımızı söylemedi. Normal, o doğru, biz 6 Şubat’tan itibaren seçime girme hakkını kazanıyoruz. Bir siyasi partinin 41 ilde örgütlenmesini tamamlayıp aradan 6 ay geçmesi gerekiyor. Biz şu an 58 ilde örgütlüyüz. 41 ili tamamladıktan sonra 180 gün geçmesi gerekiyor, bizim 180 günümüz 6 Şubat 2022’de süreci tamamlamış olacaklarını belirtti.

Ülke yönetimi ile ilgili bir başka soruya ise, cevap olarak; Türkiye’nin 300 namuslu, iş bilen insanla yönetileceğini vurgulayan İnce, “Emin olun Türkiye 300 kişiyle yönetilir. EPKD’ya, BDDK’ya, Maliyeye, büyükelçilere, valilere 300 namuslu iş bilen insana ihtiyaç var. Bunların bir kısmı hazır. Bir kısmı halen devlet memuru açıklayamıyoruz. Bir kısmı ise onları iş başına getireceğimizi bile bilmiyor. Zamanı gelince gelecekler. Pazartesi (bugün) günü kadromuzun ilk bölümünü Ankara’da açıklayacağız” dedi.

Sayın İnce’ye Yozgat ile ilgili yönelttiğim bir soruya ise cevap olarak şunları söyledi: ”Yozgat iktidara verdiği desteğin karşılığını alamayan bir il. Belediye veriyor, milletvekili veriyor. Sürekli nüfus azalıyor. Bir Yozgatlıya göre dünyanın en güzel yer Yozgat’tır. İnsan doğup büyüdüğü yeri sever, özler. Bir Yozgatlı neden terk eder memleketini? Geçinemediği zaman terk eder. Demek ki Yozgatlı iktidara 20 yıldır her şeyi vermiş ama hakkını alamamış. Yozgatlıdan istediğimiz bu iktidarı gönderirken bu muhalefeti de göndermesi. İkisini  toptan gönderirseniz ‘ en güzeli olur’ diye düşünüyorum”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.