""

Mükellefler için yeni dönem « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:49

Mükellefler için yeni dönem

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Bulut, Basit Usul Mükelleflerinin gelir ve gider belgelerini Maliye Bakanlığı Defter beyan sisteminde elektronik ortamda beyan edeceklerini söyledi.

Mükellefler için yeni dönem
Son Güncelleme :

27 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, Basit Usul Mükellefleri için 1 Ocak 2018 tarihinde yeni dönemin başlayacağını aktardı.
Bulut, Vergi Usul Kanunu ile işletme hesabı esasında defter tutanlar ile basit usule tabi olanlar ve serbest meslek erbabı için defter beyan sisteminin getirildiğini ifade etti. Bulut, basit usule tabi olanlar ve serbest meslek erbabı için uygulamanın önümüzdeki yılda geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğini vurguladı. Bulut, Basit Usul Mükellefleri için 1 Ocak 2018 tarihinde yeni dönem başlıyor. Şöyle ki bu mükellefler VUK. 486 sıra nolu tebliğine istinaden 3 ayda bir gelir ve gider belgelerini Maliye Bakanlığı Defter beyan sisteminde elektronik ortamda beyan edeceklerdir. İşletme hesabı esasına göre defter tutan ikinci sınıf tüccarlar için ise uygulamamı başlangıç tarihi 2019 başından itibaren başlayacak” dedi.
Bulut, Serbest Meslek Kazanç sahipleri de 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren gelir ve giderlerini aylık olarak Defter beyan sistemine giriş yaparak beyan edeceklerine vurgu yaparak, 31 Aralık 2017 tarihine kadar Sistemi kullanmak üzere yapılması gereken başvurular serbest meslek erbapları tarafından 31 Ocak 2018, basit usule tabi olan mükellefler açısından ise 30 Haziran 2018 tarihine kadar yapılabileceklerini aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.