""

Musabeyli sulamasında sona gelindi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:22

Musabeyli sulamasında sona gelindi

DSİ Yozgat’ta yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Musabeyli sulamasında sona gelindi
Son Güncelleme :

15 Haziran 2017 - 7:00

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Yozgat ilinin de nasibini aldığını belirterek,
Konya Ovası Gelişim Projesi (KOP) kapsamında bulunan Yozgat ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 367.950 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 623.632.000 TL gelir artışı, 99 adet yerleşim yerinin ve 20.000 dekar arazinin taşkınlardan korunması, HES’lerin kurulu gücünün 366,27 MW’a çıkarılması ve 1,2 milyar kWh yıllık hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmektedir. ’dedi.
‘’18 bin 500 Dekar Zirai Arazi Sulanacaktır’’
DSİ Genel Müdür Acu;’’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Yozgat Musabeyli Sulamasındasona gelindi. Proje tamamlandığında Musabeyli, Topaç, Dayılı, Sağlık ve Harkaşan köylerine ait 18 bin 500 dekar zirai arazinin kapalı basınçlı – borulu sistemle sulanması sağlanacaktır. ’dedi.
Genel Müdür Acu;’’Proje kapsamında iletim hattı, ana boru hattı ve yedek hatlardaki muhtelif çap ve basınçlardaki yaklaşık 73500 m CTP ve HDPE boru döşenmesi ile bu hatlar üzerindeki sanat yapıları ve mekanik teçhizat imalatları tamamlanmıştır. Kalan imalatların iş bitim tarihi olan 30.06.2017 tarihine kadar bitirilmesi hedeflenmektedir.
‘’Milli Ekonomiye 11 Milyon 655 Bin TL Katkı’’
DSİ Genel Müdür Acu;’’Proje maliyeti 2017 birim fiyatları ile 28.314.851,00 TL olan Musabeyli Sulaması hizmete alındığında dekar başına 630 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yılda 11 milyon 655 bin TL katkı sağlanacaktır. ‘dedi.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu; ‘’Son olarak, ‘Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.