""

Mutlu insan yetiştirmek… « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:08

Mutlu insan yetiştirmek…

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, kurumsal yapı olarak öncelik verdikleri iki hedefleri olduğunu şu cümlelerle anlattı…

Mutlu insan yetiştirmek…
Son Güncelleme :

17 Mart 2021 - 16:26

1- İnsan yetiştirmek…

2- Mutlu insan yetiştirmek…

Kısa adı TED olan Türk Eğitim Derneği ülkemizin en eski derneklerinin başında gelmektedir…

Dolayısı ile eğitime yaptığı yatırımı insana yapılan en önemli bir yatırım olarak değerlendirdiklerini yapılan çalışmalardan elde ettikleri başarılardan görmekteyiz.

Yozgat’ta eğitime uzun yılar önemli katkılarda bulunan AYÇ okullarının geçtiğimiz gün misafiri olarak Yozgat’a gelen Sayın Selçuk Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği olarak AYÇ eğitim camiası ile akreditasyon çalışmalarına başladıklarını anlattı…

* * * *

Konu ile ilgili dün gazetelerde çıkan haberleri okurken, Yozgat’ta bir zamanlar dershane olarak hizmet veren onlarca özel eğitim kuruluşunun olduğu hatırıma geldi…

Bu kuruluşların Yozgat eğitimine dolayısı ile eğitim çağındaki çocuklarımızın yaşamlarına yapmış oldukları dokunuşlarla büyük katkıları olmuştur.

Eğitimin ve beraberinde öğretimin uzun soluklu bir süreç olduğunu düşündüğümüzde yapılan yatırımın geri dönüşünün de bir hayli uzun zaman aldığı unutmamak gerekiyor.

Fakat çevre İllere baktığımızda Yozgat’ın eğitimdeki başarı oranının yüksek olmadığını istatistiki bilgilerden biliyoruz. Tabi bunun birden fazla sebebi vardır. Ancak en önemlisinin şehrin ekonomik durumu ile bağlantılı olduğunu ve aile ekonomisinden eğitime ayrılan payın düşük kalması diye düşünüyorum.

* * * *

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Kurumsal yapı olarak, yapmış oldukları çalışmaların aileler üzerindeki bu sorunu biraz olsun hafiflettiğini gösteriyor…

Eğitimde fark yaratmak için kurduğumuz bir üniversitemiz var. Bir diğer faaliyetimiz de imkanı olmayan çocuklara burslar vermektir. Bu gün TED Genel Merkezi olarak okullarımız dışında, okulların kendi bursları dışında, 3 bin çocuğumuza nitelikli burs veriyoruz. Bu evlatlarımızın bir kısmını ilkokuldan alıp üniversite sonuna kadar okutuyoruz. Cep harçlığı dahil. Bir kısmı da devlette okumaya devam ediyor ve 9. sınıftan alıyoruz. Genel Merkez olarak yıllık yaklaşık 13 milyon lira imkanı olmayan kardeşlerimize burslar sağlıyoruz.

Geçen sene Türk Eğitim Derneği’nin burs sınavını Yozgat’ın bir köyündeki 30 bin çocuğu geride bırakıp bir kız çocuğumuz kazanmıştı” diyen Pehlivanoğlu, “Bu öğrencimiz şu anda Karabük okulumuzda yatılı olarak okumaktadır köyümüzdeki evlerin bir köşesinde hâkim Meryem yazmaktadır emin olun bu kızımız hâkim olacaktır ve bu ülkeye adalet dağıtacaktır. Pandemi sürecinde evladımız bilgisayarı olmadığını çekinerek söylediği için babası 3 koyununu satmıştı ve maalesef kargoda kırılmıştı ama bizim arkadaşlarımız bilgisayar ihtiyacını karşıladı. Bizler Türkiye Cumhuriyeti için gelecek sevdasıyla burslar veriyoruz. Allah izin verirse güzel Yozgat’ımızda da bu evlatlarımızı Türk Eğitimi Derneği’nin nitelikli bursları ile bir araya getiririz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.