""

NE YANİ BİZİM VEKİLLER FABRİKA YAPTIRAMAZ MI? « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:47

NE YANİ BİZİM VEKİLLER FABRİKA YAPTIRAMAZ MI?

NE YANİ BİZİM VEKİLLER FABRİKA YAPTIRAMAZ MI?
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2017 - 7:00

Bayramda dinlemiştim, gelen giden dostlardan… Kırşehir büyüdükçe büyüdü, yeni mekanlar açılmaya devam ediyor, şehir de her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Kırşehir’i epey oldu görmeyeli, dolayısıyla ben anlatanların yalancısıyım. Geçen hafta AK Parti Kırşehir eski Milletvekili Hacı Turan bir açıklama yapmış bu haber Kırşehir gazetelerinde “Hacı Turan’dan Kırşehir’e fabrika müjdesi” diye verildi.

Konuyu köşesine taşıyan meslektaşım anlatıyor…

İnanın ne kadar sevimdim anlatamam! Hacı Turan’ı eskiden beri tanırım. Yalan söylemez, sözüne güvenilir, sözü senettir sizin anlayacağınız.

Hacı Turan bir kez daha milletvekili seçildi, iki kez aday gösterildi, kazandı, aday gösterilmedi. Ama Kırşehir’den ve Kırşehirlilerden pek kopmadı. Şuan AK Partinin teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısıymış. İl, İlçe dolaşıyor, Kırşehir’in etkinliklerinde yer alıyor.

Zaman zaman sporculara forma dağıtıyor. Artık şu Kırşehirspor’u 3. Lige de aldırsa tam olacak. İşte o zaman hizmet yaptı diyeceğiz.

Neyse şu fabrika Kırşehir’e kurulsun da kim kurarsa kursun, kim kurdurursa kurdursun!

Fabrikaya, fabrikalara Kırşehir’in o kadar ihtiyacı var ki anlatamam.

Şimdi sırası geldi belirtmem lazım.

Yeni fabrikaya ya da fabrikalara ihtiyacı olduğu anlatılan Kırşehir’in bugün nüfusu 150 binlere dayandı. Yozgat halen yerinde saymaya devam ediyor.

Bugün Yozgat’ta bir tane otomobil servisi var ama Kırşehir’de onlarca otomobil servisi ve satış noktaları bulunmaktadır.

Dolayısıyla Kırşehir’in fabrika istemesi ve fabrikaya ihtiyacı olduğu söylenmesi son derece normaldir. Ancak Yozgat’ın fabrika ve fabrikalara ihtiyacı olduğu daha aşikardır. Bu anlamda Yozgat’ın daha çok gelişmeye ve kalkınmaya ihtiyacı vardır.

Bugün Kırşehir’in Milletvekili sayısı Yozgat’tan daha azdır. Kırşehir’de bir Milletvekili memleketine fabrika sözü verebilme gücünü kendinde bulabiliyorsa Yozgat’ın bu konuda oturup biraz daha düşünmesi gerekiyor.

Kaldı ki; her dönem Yozgat’ın son yıllarda en az bir Bakanı ve çok sayıda Milletvekili olmuştur. Yozgat şimdiye kadar bu gücünü parti programları dahilinde değerlendirebilmiştir.

Dolayısıyla Yozgat’ın kıdemli milletvekillerinin güçlerini Kırşehir eski milletvekili Hacı Turan Bey gibi kullanarak, Yozgat’a fabrika kurulmasına vesile olabilirler.

Dilerim yaptığımız bu muhabbet sonrasında siyasi gücü oldukça fazla olan ve nüfuzlu insan sayısı çok olan Yozgat’ta Bekir Bozdağ, Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal bu güçler hak ettiği yatırımların gelmesini sağlarlar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.