""

Neşeli: Evde Bakım hizmetinde sadece kamu değil özel girişimcilerde olmalı « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 13:18

Neşeli: Evde Bakım hizmetinde sadece kamu değil özel girişimcilerde olmalı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, sosyal hizmet alanında yaşlı ve engellilere bakım hizmetinin sadece kamu tarafından verilmesini doğru bulmadıklarını ve özel girişimcilerin bu sektörde yerini almasının gerekliliğine inandıklarını söyledi.

Neşeli: Evde Bakım hizmetinde sadece  kamu değil özel girişimcilerde olmalı
Son Güncelleme :

27 Şubat 2018 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yaşlı ve engellilere sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi ve daha kaliteli hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kaymakamlarla toplantıda bir araya geldi.
İl Müdürü Neşeli, toplantıda yaptığı konuşmada, kurumları tarafından sunulan hizmetlere değinerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.
Neşeli, “İlimizde yaşlı ve engelli bireylerin sayısının artması ve bakıma muhtaç bireylerin çokluğu İl Müdürlüğümüzce İlimiz genelinde bulunan huzurevleri ve bakım rehabilitasyon merkezlerinin öncelikle kapasitelerinin artırılması veya yeni hizmet binalarının açılması yönünde çalışmalar yapmasını zorunluluk hale getirmiştir. İl Müdürlüğümüzce 2017 yılında Valilik ve Bakanlık düzeyinde engelli ve yaşlılara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda 80 kapasiteli Sorgun Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi 2018 yılında ihale edilerek inşaatına başlanmış ve böylelikle yaşlılara yönelik kapasiteyi artırma çalışmaları sonuç vermiştir. İl Müdürlüğü olarak sosyal hizmet alanında yaşlı ve engellilere bakım hizmetinin sadece Kamu tarafından verilmesini doğru bulmuyor ve özel girişimcilerin bu sektörde yerini almasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalar İlimizde sonuç vermiş ve bir özel girişimci Yozgat merkezde ruhsal ve zihinsel engellilere yönelik özel bakım merkezi açmak için karar vererek hizmet binasının projelerini hazırlamıştır. Yerköy de ise bir özel girişimci bedensel engellilere bakım hizmeti verecek binanın onarım ve tadilatını tamamlayarak en kısa zamanda açılışını yapacaktır. Böylelikle İlimizde özel girişimciler sayesinde kamu ve özel sektör engellilere daha güçlü ve etkili hizmet verecek, Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç’ın önemsediği engellilere yeni hizmet kuruluşları ile yerinde hizmet verilecektir.”dedi.
Evde bakım hizmetlerinin kuruluşa kabul edilmeyen kişilerin öz hane bakımlarının vakıf tarafından görevlendirilen kişilerce yapılmasının il yönetiminin insana verdiği değeri göstereceğini söyleyen Neşeli, “Kamu ve özel yatırımların yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yürütülmekte olan “evde bakım” hizmetleri de büyük önem arz etmektedir. Evde bakım hizmetinin etkin bir şekilde İlimiz genelinde yürütülmesi kuruluşa kabul edilemeyen kişilerin öz ve hane bakımlarının vakıf tarafından görevlendirilen kişilerce yapılması İlimiz yönetiminin insana verdiği değeri gösterecek ve insana yakışır bir şekilde yaşamını devam ettirmesini sağlayacaktır. İnanıyoruz ki evde bakım hizmeti bakıma muhtaç bireylere temel bakım hizmetlerinin yanı sıra çok sayıda günlük etkinlik ve yardımlar sağlamaktadır. Evde bakım hizmetleri günlük ev işlerine yardımdan tıbbi bakım hizmetlerinin tamamına kadar değişen hizmetler bütünüdür. Evde bakım hizmetleri temizlikten yemek pişirmeye ev işlerinden evde doktor veya hemşirenin sağlayacağı tıbbi desteğe kadar ihtiyaca göre şekillenmektedir. Evde bakım hizmetleri, evde sağlık hizmetleri ve Engelli evde bakım ödemeleri insanımızın yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedefleyen sosyal devletin yansımalarıdır.Ayrıca İl Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde Belediyelerin de 65 yaş ve üzeri yaşlılara hizmet sunmasını önemsiyor ve yerel yönetimlerin bu hizmetleri ile daha etkili olacağımıza inanıyor ve tüm taraflara engelli ve yaşlılara yönelik sunmuş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.