""

Nezih Başkan ve Akdağmadeni « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 16:50

Nezih Başkan ve Akdağmadeni

Nezih Başkan ve Akdağmadeni
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 17:11

MHP iktidar olmanın avantajlarını aldığı desteklerle yatırıma dönüştürerek, yerel yönetimlerde söz sahibi olduğu bölgelere yansıtmaya devam ediyor.

Mesela bu husus ile alakalı olarak bir örnek vermek gerekirse Akdağmadeni ve Sorgun ilçemiz en güzel örneklerdendir.

Kendisi Doktor olan Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, “2021 Akdağmadeni’nin yılı olacak” hedefiyle planlandığı projeleri arasında ‘İstiklal Caddesi Düzenleme Projesi‘ tamamlayarak, hizmete açtı.

Akdağmadeni’nde çalışmaların tamamlandığı ana cadde, alt yapısı ve üst yapısıyla ilçeye yakışır hale getirildi. 2 aydan bu tarafa devam eden yoğun çalışmaların tamamlandığı günde, caddeyi trafiğe kapatarak vatandaşlara yönelik etkinlik düzenleyen Akdağmadeni Belediyesi, çeşitli ikramlar yaparak vatandaşların aileleriyle birlikte güzel zaman geçirmelerini sağladı.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın yapmış olduğu konuşmasında şunları ifade etti: “İstiklal Caddemiz yoluyla, çevre düzenlemesiyle, ışıklandırmasıyla, engelsiz kaldırımlarıyla modern bir şehir merkezi görünümüne yapmış olduğumuz yoğun ve detaylı çalışmalar sonucunda kavuştu.”

2021 Akdağmadeni’nin yılı olacak hedefiyle programa alınan, planlamaları yapılan projelerden de bahseden Başkan Yalçın; “300 kişilik fabrika binası tamamdı, yatırımcıya teslim edildi. Güneş Enerji Santrali Projesi, Lisanslı Atık Ayrıştırma ve Sıfır Atık Projesi, 9 ayda hizmete başlamasını planladığımız Kreş ve Gündüz Bakım Evi Projesi, Salep ve Yöresel Ürünler Paketleme Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi Projesi çalışmalarında emin adımlarla ilerliyoruz. Yaz döneminde İstiklal Caddemizde vatandaşlarımız kaliteli zaman geçirecek, esnaflarımız da bu hareketlilikten olumlu şekilde etkilenecektir. Yaz sonunda Sakarya Caddemizde başlatacağımız çalışmalarla karanlık ve bakımsız olan bu caddemizi ışıl ışıl yeni düzenin simgesi olan bir mekan haline getireceğiz” dedi.

Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. “Lise Caddesi” Yozgat için ne kadar önemli ise ya da Sorgun için “Cumhuriyet Caddesi” şehrin vitrini ise, Akdağmadeni içinde “İstiklal Caddesi” eş değerde bir öneme sahiptir.

Tarih yönünden de önemli görülen caddelerin ne kıymetli ve değerli olduğunun farkını bilen Belediyeler, caddelere yapmış oldukları hizmetlerle aynı zamanda vatandaşında hayatına dokunarak, daha kaliteli bir yaşam sürmelerine vesile olmaktadır.

Akdağmadeni ilçesinde “İstiklal Caddesi” ya da Sorgun’da “Cumhuriyet Caddesi’nin” aldığı hizmetleri görünce aklıma ve gözümün önüne “Lise Caddesi’nin” kırk yamalı bohça misali kaldırımlarının hali gelir.

Maliye Binasının atıl durumu, Kız Meslek Lisesinin ve Endüstri Meslek Lisenin duvarlarının hali ise, sözün bittiği yer olarak karşımıza durmaktadır.

Bu vesile ile Akdağmadeni Belediye Başkanı Doktor Nezih Yalçın’ı, Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci’yi ilçelerine kattıkları değerlerden dolayı kutluyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.