""

Öğrencilerden sokak hayvanlarına sıcak yuva « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 04:22

Öğrencilerden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Yozgat’ta soğuk havalarda barınma ve beslenme konusunda güçlük çeken kedi ve kuşlar için öğrenciler tarafından tasarlanan yuvalar park ve bahçelere yerleştirildi.

Öğrencilerden sokak  hayvanlarına sıcak yuva
Son Güncelleme :

23 Aralık 2017 - 7:00

Soğuk kış günlerinin başlamasıyla birlikte Yozgat’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Okul Destek Projesi’ kapsamında öğrenciler duyarlı bir projeye imza attılar. Öğrenciler, ağır kış şartlarında hayatta kalmaya çalışan kedi ve kuşlara elleriyle yuva yaptılar. Öğrenciler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda hazırladıkları kedi ve kuş yuvalarını boyayıp park ve bahçelere yerleştirdiler. Proje kapsamında 50 adet kedi ve kuş yuvası yapan öğrenciler, bu sayıyı bin 2’e tamamlayarak kedi ve kuş evlerini şehrin muhtelif yerlerine asacaklar.
Toplumda sokak hayvanları için bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu, “Etkinliğimizde sokak kedilerine ve kuşlara yuvalar yaparak çocuklarımızla birlikte boyama etkinliklerini birlikte gerçekleştirdik. Ardından da yuvaları parklara yerleştirme işlemlerini gerçekleştirdik. Çocuklarla fikir alışverişinde bulunduğumuz bu güzel sonuçla toplumda farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Umarım bu etkinlik bir örnek olacak. Çocukların hem doğaya hem birbirlerine karşı daha merhametli, olumlu tutumlar içerisinde yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladık. Umarım proje uzun vadede desteklenir ve daha da yaygınlaşır ve gelişir. Çocuklarımızla birlikte böyle güzel bir etkinliği yaptığımız için çok sevinçliyiz” dedi.
Etkinliğin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen öğrencilerden Beyza Nur Bozdağ, “Biz bugün kedi ve kuşlara soğuktan üşümesinler diye yuva yaptık. Ağaçlara kuş yuvalarını astık kedilere yuva yaptık” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.