Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere eğitim semineri

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerine çevrim içi eğitim semineri verdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerine çevrim içi eğitim semineri verdi.
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’ın daveti üzerine 25 Haziran 2021 Cuma günü Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen “Üniversite Öğrencileri İçin Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri” eğitimi 3 oturumda gerçekleştirildi.
Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’ın selamlama konuşmasıyla başlayan sabah oturumunda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Proje Döngüsü Yönetimi ve Temel Kavramlar” başlığı altında proje süreçlerine ve hazırlık aşamasında iyi bilinmesi gereken terim ve kavramları ele aldı. TÜBİTAK programları hakkında bilgiler vererek, iyi bir literatür taramasının ve analizinin yapılmasına dair düşüncelerini aktarıp, durum tespiti için kullanılabilecek SWOT analizi yöntemini izah etti.
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Pharmainovatif Öğrenci Toplululuğu Başkanı Rahmancan Yurduseven’in moderatörlüğünde yürütülen ve Topluluk Akademik Danışmanı/Lideri Prof. Dr. Gonca Çakmak’ın da aktif katılım gösterdiği etkinliğin ikinci oturumunda Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Proje Bileşenleri ve Planlama” başlığı altında proje kalite unsurlarından, özgün değer, yöntem, yönetim/yapılabilirlik ve yaygın etki boyutlarını ele aldı. İyi hazırlanmış bir projenin sonuçlarının ve çıktılarının da güvenilir olacağını, güvenilir verilerden de nitelikli bilimsel makaleler ve bunlardan da entelektüel bilgi üretimine gidilebileceğini vurguladı. Projelerde stratejik planlamanın önemine değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, etkili bir kurgu ve işin niteliğine uygun kişilerden oluşan ekibin rolünü açıkladı.
Eğitim etkinliğinin son oturumunda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “TÜBİTAK 2209 Başvuru Formlarının İncelenmesi” başlığı altında “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı” hakkında bilgiler verdi ve başvuru formunun hazırlanmasında dikkat edilecek hususları ele aldı. Etkileşimli biçimde yürütülen programın bütün oturumlarında katılımcıların sorularına da cevaplar verildi.
Katılımcıların memnuniyetlerini ifade ettikleri programın, kendileri için yararlı olduğu ve aktif bir öğrenci topluluğunun sahiplenmesiyle gerçekleştirilen programın yol gösterici ve bilgi içeriği açısından da yoğun olduğu belirtilerek, yüz yüze uygulamalı bir eğitim etkinliği için Prof. Dr. Mustafa Böyükata’yı ilerde okullarına davet etmek istedikleri topluluk başkanı ve akademik danışmanı tarafından da ortaya kondu.
Öğrencilerin yanı sıra farklı alanlardan da akademisyenlerin katıldığı programın sonunda Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Emerce, çok değerli katkılarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Reklamı Geç