""

Öğretmenler korosu coşturdu « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:59

Öğretmenler korosu coşturdu

Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinin oluşturduğu müzik korosu davetlileri coşturdu.

Öğretmenler korosu coşturdu
Son Güncelleme :

29 Kasım 2017 - 7:00

Cumhuriyet Ortaokulu tarafından öğretmenler günü etkinliklerinin son programı Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde “Müzik Dinletisi” olarak gerçekleştirildi.
Programa, Vali yardımcısı Salih Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Işık Gün, Okul Müdürü Selim Yaman, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Programda, Yozgat yöresi ve diğer yörelere ait seslendirilen eserler davetlilerden büyük alkış aldı.
Okul Müdürü Selim Yaman, programda yaptığı açılış konuşmasına Mısır’da camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Müslümanlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler tarafından Türk Halk Müziği korosu oluşturduklarını kaydeden Yaman, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır.
Öğretmen bir kılavuzdur, doğru yöne yönlendiren, kılavuz insana kolaylık ve mutluluk sağlar. Toprak altına atılan bir tohumdan yüzlerce tohum meydana gelir. Öğretmendeki bilgi tohumları öğrencilere dağıtılınca insanlık yüzlerce yeni tohum verir. Sevgi dolu öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar ve onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler genç kalplar sevgiye koşar.
Bunun için sevgiyi sunmak gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”diye konuştu.Konuşmaların ardından öğretmenler korusu davetlilere müzik ziyafeti çekti. Salonda, protokol üyeleri ve davetlilerde öğretmenler korusuna alkışlarla eşlik ederek neşeli dakikalar geçirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.