""

Öğretmenlere otizm eğitimi semineri veriliyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:49

Öğretmenlere otizm eğitimi semineri veriliyor

Tohum Otizm Vakfı tarafından Yozgat’ta görev yapan öğretmenlere yönelik öğrencilerin eğitilmesi için otizm eğitimi veriliyor.

Öğretmenlere otizm  eğitimi semineri veriliyor
Son Güncelleme :

21 Şubat 2018 - 7:00

Tohum Otizm Vakfı ‘Eğitime Uzanan Yol Projesi’ kapsamında 3 formatör tarafından 90 öğretmene Yozgat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde seminer eğitimi veriliyor. 22 Şubat Perşembe gününe kadar sürecek eğitimin son gününde ise Cuma günü otizmli çocukların ailelerine farkındalık semineri verilecek. Seminerlerde formatörler tarafından sine vizyon eşliğinde, otizmli çocuklara yeni beceri ve davranış kazandırma, otizmli çocuklarda görülen problem davranışlarıyla baş etme stratejileri konuları anlatılıyor.
Tohum Otizm Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırımları Programları çerçevesinde kapsamında Yozgat’ta otizm konusunda öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programı düzenlediklerini söyleyen Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Proje Koordinatörü Dilruba Memişoğlu, “Toplam 90 öğretmen ve 3 formatörle otizm konusunda bilgilendirme semineri veriyoruz. Akabinde 3 formatörün Yozgat’ta otizm eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız. Cuma günü de aile eğitimimiz var. Esas amacımız vakıf olarak ailelerin otizm konusunda farkındalığını artırmak ve özel eğitime önemi hakkında bilgi verebilmektir. Biz bu seminerlerde uygulamalı eğitim yapıyoruz. Eğitim kitleri, kitapçıklar, her türlü yazılı yayınla eğitimlere destek veriyoruz.” dedi.
Özel eğitim konusunda otizmli çocukların yaşadığı sorunlardan yola çakarak projeleri uyguladıklarını hatırlatan Memişoğlu,”Özelikle öğretmen ve öğrencileri kaynaştırmada çok büyük problemler yaşanıyor.
Özel eğitim sınıflarının yetersiz olmasından kaynaklanan problemler var. Proje kapsamında projenin uygulandığı 11 ilde de 33 sınıfı bakanlık materyaline uygun olarak donanımını sağlayacağız. Yozgat’ta da 3 okulumuz var. 3 özel eğitim okulunun teknolojik olarak ve bakanlığın verdiği materyallere uygun olarak donamını sağlayacağız. İnşallah başarılı bir proje olur.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.