""

‘Okul Destek Projesi’ tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 03:43

‘Okul Destek Projesi’ tanıtıldı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘Okul Destek Projesi’ kapsamında dezavantajlı öğrencilerin sosyal ve ekonomik yönlerinin artırılması için temin edilen kitap, spor malzemesi, enstrüman gibi eşyalar 85 öğrenciye dağıtılacak.

‘Okul Destek Projesi’ tanıtıldı
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

Okul Destek Projesi 2017 yılı içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından planlandığını ve Yozgat’ın da pilot il olarak belirlendiğini hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat’ta dezavantajlı öğrencilerin kültürel, sanatsal ve ekonomik anlamda desteklenmesi için çalıştıklarını söyledi.
Yozgat’ta çocuklar için yapılan hizmetin kendilerini heyecanlandırdığını belirten Neşeli, “Dezavantajlı bu çocuklarımızın mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Birçoklarının belki eğitim materyalleri alabilmesi, birçoklarının kültürel ve sanatsal alanlarda yetenek kazanabilmesi belki aileleri tarafından geciktirilecek belki de yapılamayacaktı.
Bizler ‘Okul Destek Projesi’ ile ilk etapta 85 öğrenci üzerinde çalışarak bu çocuklarımızın kültürel ve sanatsal anlamda desteklenmelerini ve kendilerinin bu noktada bir sanat dalı ile ilgilenmelerini spora merak salmalarını ve böylelikle zamanlarını daha nitelikli geçirmelerini sağlamaya çalışacağız. Bu kapsamda çalışmalar devam ediyor” dedi.
Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için de çalıştıklarını söyleyen Neşeli bu kapsamda “2018 yılı boyunca çocukların 15 kitap okuyor olması bizim için gerçekten çok önemli. Çocuklarımızın mutlu zaman geçirmesi için bir çok etkinlik yapıldı.
Bunun sürdürülebilmesi önemli ve takibini Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzdeki ilgili arkadaşlarımız yapacaklar. Enstrüman vermekle, spor malzemesi vermekle onları bırakmayacağız. Çocuklarımızın bu malzemeleri düzenli olarak kullanmaları ve hatta kendi çevrelerinde bir örnek teşkil etmeleri hususunda da arkadaşlarımız çalışmalar yürütecekler. Sıklıkta takibini yapacağız.
Biz zaten 6 ayda bir bu çocuklarımızı ziyaret ediyorduk. Çocuklarımızın okullara devamlarını takip etmenin yanında kitap okuyor olmalarını ve verilen enstrümanları kullanıp kullanmadıklarını da takip edeceğiz. Böylelikle çocuklarımızın yanında olduğumuzu ve onlara sahip çıktığımızı göstereceğiz. Biliyoruz çocuk eğer boş zamanını uygun bir şekilde değerlendirmezse sokağın, caddenin, şehrin sıkıntılarından etkilenir ve onları bu etkiden uzaklaştırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.