""

Okullarda velilerden istenen  bağış kalkıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:57

Okullarda velilerden istenen  bağış kalkıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,tarafından okul yöneticileri tarafından istenen bağışların 2022-2023 eğitim öğretim yılında ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Okullarda velilerden istenen  bağış kalkıyor
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2022 - 15:34

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,tarafından okul yöneticileri tarafından istenen bağışların 2022-2023 eğitim öğretim yılında ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Özer, yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş da velileri bağış yapmaya zorluyormuş’ gibi algıyı ortadan kaldırmak için 2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlığını çok erken başlattık.

İnşallah nasıl yardımcı kaynak konusunu ülkenin eğitim gündeminden velileri ekstra yük yükleyen uygulamayı gündemden düşürdüysek, işte bu bağış konusu ortadan kaldıracağız.”dedi.

Bakan Özer, açıklamasında şunları kaydetti: “Okullarımızın temizliğinden kırtasiyesine, küçük onarımından donatımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oluyoruz. Onun için bu sene ‘Türkiye’nin eğitim gündeminde şu bağış olayını düşürelim artık’ dedik. ‘Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş da velileri bağış yapmaya zorluyormuş’ gibi algıyı ortadan kaldırmak için 2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlığını çok erken başlattık. İnşallah nasıl yardımcı kaynak konusunu ülkenin eğitim gündeminden velileri ekstra yük yükleyen uygulamayı gündemden düşürdüysek, işte bu bağış konusu ortadan kaldıracağız. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yavrularımıza, çocuklarımıza ulaştıracağımız tüm ders kitapları, tüm illerimize gönderilmiş bulunuyor. Ve inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla öğrencilerimizin okuyacağı kitaplar hazır bir şekilde okullarına dağıtılacak artık. Bu sene Sayın cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu bir yenilik daha yapıyoruz. Bu sene 2022-2023 eğitim öğretim yılında sadece ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmıyoruz. Aynı zamanda tüm yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak dağıtacağız. Bugün itibarıyla tüm yardımcı kaynakların basımı da sonlandı. Ve tüm illerimize yolcu edilmeye, gönderilmeye başlandı. Dolayısıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimiz ve tüm velilerimiz için çok daha rahat, konforlu olacak.” Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.