""

Oltalama mesajlarına dikkat « Yeniufuk Gazetesi

29 Haziran 2024 - 21:06

Oltalama mesajlarına dikkat

Yozgat Valiliği sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, çeşitli kuruluşlar veya tanınmış kişiler taklit edilerek gönderilen bu tür asılsız mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Oltalama mesajlarına dikkat
Son Güncelleme :

26 Haziran 2024 - 17:10

Yozgat Valiliği, vatandaşları “Ödenmemiş HGS borcunuz bulunmaktadır” içerikli oltalama mesajlarına karşı uyardı.
Valilik, vatandaşların sosyal medya ve mesaj yoluyla paylaşılan şüpheli bağlantılara tıklamamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, sahte siteler üzerinden kişisel veya finansal bilgilerin paylaşılmaması ve herhangi bir ödeme yapılmaması gerektiği hatırlatıldı.
Yozgat Valiliği, HGS işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için e-Devlet kapısı veya mobil bankacılık uygulamalarının kullanılmasını önerdi. Oltalama mesajlarının, vatandaşların kişisel ve finansal bilgilerini ele geçirme amacı taşıdığı ve bu tür mesajlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.Valilik, vatandaşların karşılaştıkları şüpheli mesajları yetkililere bildirmelerini ve resmi kanallar üzerinden bilgi almalarını tavsiye etti./Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.