""

Onay alan projeler… « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:56

Onay alan projeler…

Onay alan projeler…
Son Güncelleme :

06 Nisan 2021 - 17:04

Yozgat, her yıl olduğu gibi geçen yılda Oran Kalkınma Ajansına kentin ihtiyaçları doğrultusunda proje hazırlayıp, destek almak için başvurmuştu…

Sivas ve Kayseri’den de teklif edilen projeler, aynı havuz içinde ilgili birimlerde görev yapan proje uzmanları tarafından detaylı bir şekilde incelendi.

Bu projelerden alt yapısı uygun olan uygun olduğu gibi bölgelerde uygulanabilirliği mümkün olanları yönetim kurulu sıralamaya alarak desteklenmesine onay verdi.

Oran Kalkınma Ajansını oluşturan İllerden Sivas ve Kayseri’den teklif edilen projelerin en son yönetim kurulunda hangileri desteklenmeye hak kazandı ya da kaç proje uygun bulunmadı, bu konuda bir açıklamada dikkatimi çekmedi.

Fakat Yozgat’tan teklif edilen projelerin belli bir kısmının desteklenmeye uygun bulunduğu konusunda yapılan açıklamaya birlikte bakalım istiyorum…

* * * *

Yozgat Valisi, Oran Kalkınma Ajansı yönetim kurulu dönem başkanı Ziya Polat, Yozgat’ın Oran Kalkınma Ajansına başvurduğu projelerden 6 tanesinin onaylandığını açıkladı…

Tabi projeler onaylanmış olsa da ortada devam eden bir süreç söz konusudur. Dolayısı ile süreç henüz tamamlanmış, her şey bitmiş değil…

Konu ile ilgili detaylı açıklamalar Oran Kalkınma Ajansı internet sitesinden ayrıca açıklanacaktır. Dolayısı ile proje sahiplerinin bu süreci yakından takip edip, mali destek almak için gelişmeleri yakından takip etmesi gerekiyor.

Mali Destek Programı’nda destek almaya hak kazanan, Yozgat’ta uygulanacak projeler şunlar:

Akdağmadeni Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Tıbbi Aromatik bitkiler paketleme tesisi’ ile Aydıncık Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün ‘Aydıncık tarım makineleri ile kalkınıyor’ adlı projesi onaylandı. Sarıkaya Sınırlı Sorumlu Ilısu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ‘Sarıkaya’da silaj üretiminin ve ticaretimin geliştirilmesi’ projesi, Şefaatli Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ‘Şefaatli Kazı Oran’la yetişiyor’ adlı projesi, Yozgat Belediyesi’nin ‘Yozgat modern kesimhane’ projesi ve Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ‘Yozgat süt toplama’ projesi ise, mali destek almaya hak kazandı.

* * * *

Burada bir hususa özellikle dikkat çekmekte fayda görüyorum. Onaylanan projelerin tamamı Yozgat’ın tarım ve hayvancılık alanlarındaki potansiyeline uygunluğudur.

Bu bakımdan şunu peşinen söyleyelim; Yozgat, bu projeler tamamlandığında öncelikle ilgili projeler alanındaki noksanlarını tamamlamış olacak. Ayrıca ekonomik ve katma değer bakımından da önemli bir mesafe kat edecektir.

Son cümle olarak, deyim yerinde ise, “kervan yolda düzülür” sözünden hareketle Yozgat, bu konuda artık tecrübe kazanmaya başlamıştır. Görüldüğü gibi 30 proje arasından 6 projenin onaylanmış olması bir başka ifade ile kısa günün karı olmuştur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.