Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman yangınlarına karşı 7/24 nöbet

Yozgat Valiliği, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri artırdı. İl genelinde bulunan yangın gözetleme kulelerinde görevli personeller, 170 bin hektarlık ormanlık alanı 7 gün 24 saat boyunca aralıksız gözetliyor.

Yozgat Valiliği, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı alınan

Valilikten yapılan açıklamada, yangın riski taşıyan bölgelerin sürekli izlendiği ve olası bir yangın durumunda hızlı müdahale için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Gözetleme kulelerinde görev yapan personelin, sadece yangının çıkışını değil, dumanın yoğunluğu ve yönü gibi detayları da merkeze anlık olarak bildirdiği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yangın Gözetleme Kulelerindeki personellerimiz, 24 saat esasına göre çalışmakta ve her an teyakkuz halindedir. Gözetleme sırasında tespit edilen olası yangınlar, yeri ve dumanın şekliyle birlikte ilgili merkezlere aktarılmakta; bu bilgiler doğrultusunda ekiplerimiz olay yerine yönlendirilerek ilk müdahale çalışmaları hızlıca başlatılmaktadır.”
Yozgat Valiliği, vatandaşlara da uyarıda bulunarak ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, şüpheli durumları ise derhal yetkililere bildirmeleri çağrısında bulundu./Ömer ERTUĞRUL

Reklamı Geç