""

Örnek esnaf, 40 yıldır aynı geleneği sürdürüyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:09

Örnek esnaf, 40 yıldır aynı geleneği sürdürüyor

Yozgat’ta yaklaşık 40 yıldır nakliye üzerine faaliyetini sürdüren ve aynı zamanda 27 yıldır Erdoğan Akdağ Mahallesi Muhtarı olan Mustafa Gümüş (60) her sabah erken saatte işyerini açtıktan sonra aynı cadde üzerindeki komşu esnaflarını ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulunuyor.

Örnek esnaf, 40 yıldır  aynı geleneği sürdürüyor
Son Güncelleme :

20 Şubat 2017 - 7:00

Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliklerinin başında gelen, aile yapısı, paylaşma ve yardımseverlik duygusu her ne kadar günümüzde erozyona uğrasa daMustafa Gümüş gibi vatandaşların bu gibi örnek teşkil eden davranışları,esnafın birbirleri ile olan ilişkilerinde, iş ahlakını, birbirlerine saygı ve sevgilerinin göstergesi olarak ta ifade ediliyor.Erdoğan Akdağ Mahallesinin çeyrek asrı aşkın değişmeyen Muhtarı Mustafa Gümüş, Bankalar Caddesinde de yaklaşık 40 yıldır nakliyecilik yaparak faaliyetini sürdürüyor. Her sabah erkenden iş yerini açtıktan sonra aynı sokakta bulunan lokanta, konfeksiyon, cep telefoncu, beyaz eşyacı esnafını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunuyor. Her gün bir esnafın işyerinde sabah kahvaltısında buluşan cadde esnafı bu sayede Ahilik geleneğini de sürdürüyor. Komşu esnaflardan gazetemiz Yeniufuk sahibi Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, yıllardır aynı cadde üzerinde Muhtar Gümüş ile komşuluk yaptıklarını belirterek, Bankalar Caddesi esnafının örnek , samimi bir birlikteliğe sahip olduğunu söyledi. Bekir Çaylak, “Osmanlı’dan günümüze kadar gelen Ahilik geleneğinin belki de en güzel örneğini bizler yaşıyoruz ve yaşatmaya çalışıyoruz. Sabah komşumuz Mustafa Gümüş, işyerimizin kapısını açarak hayırlı olsun der hal hatır sorar. Bizim iş yerinin ardından yan komşumuza oradan da caddenin sonundaki esnafa kadar gider. Daha sonra her gün farklı bir işyerinde esnaflarımızla sabah kahvaltısı yada öğle yemeğinde bir araya geliriz. Sayın Gümüş’ün sabah ziyaret etmediği nadir olmuştur. Gelmediği zamanda mutlaka bizler ararız acaba bir rahatsızlığımı oldu diye endişeleniriz.”diye konuştu.
Şahin Konfeksiyon sahibi Selahattin Şahin’de benzer ifadeler kullanarak şöyle dedi: “Muhtarımız Sayın Gümüş’e örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Gümüş’ün her sabah yaptığı bu uygulama birlik beraberlik adına kaynaşmamıza da vesile oluyor. Ahilik geleneğimizi de yaşatmaya çalışıyoruz.”
AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATIYORUZ
Mustafa Gümüş’te 40 yıldır aynı cadde üzerinde esnaflık yaptığını belirterek, Ahilik geleneklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktırılması adına güzel bir birliktelik oluşturduklarını ifade etti. Gümüş, “Toplumda insanlar birbirlerinden sorumludur. Kendimizi nasıl görüyorsak karşımızdakine de aynı şekilde görmeli ve saygı duymalıyız. Bu kapsamda esnaflar biraz daha örnek teşkil etmek durumundadır. Bugün yakın komşumuz Kayseri esnafı kendilerini bir bütün olarak gördükleri için hep bir adım ileriye gitmişlerdir. Neden ilimizde de bu gibi samimi bir birliktelik olmasın. Birbirimize karşı ne kadarsamimi ve dürüst olursak işlerimizde de o kadar başarılı oluruz. Bu kapsamda cadde esnaflarımızla samimi bir birliktelik oluşturduk. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması noktasında bunu devam ettiriyoruz. Her sabah esnaflarımızı ziyaret ediyoruz ve her sabah farklı bir esnafımızın iş yerinde kahvaltı ya da öğle yemeğinde bir araya geliyoruz. Önemli olan bu birlikteliği sağlayabilmektir. Bu vesile ile esnaflarımıza samimi sevgi ve saygılarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım diğer cadde ve sokaklarımızda da böyle birliktelikler oluşur.”temennisinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.