""

Oryantasyon programları devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:52

Oryantasyon programları devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesinde yeni eğitim görecek öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programları devam ediyor.

Oryantasyon programları devam ediyor
Son Güncelleme :

25 Ekim 2021 - 8:52

Yozgat Bozok Üniversitesinde yeni eğitim görecek öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programları devam ediyor.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Bozok Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programına katıldı.
Rektör Karadağ, burada yaptığı konuşmada; öğrencileri çok özlediğini ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencileri Üniversitelerinde görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Rektör Karadağ, “Bu anı çok özlemiştik. Sizleri burada görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Üniversiteler öğrenci olmadan anlamlı olmuyor. Öğrencisiz üniversite üniversitesiz öğrenci olmuyor. İyi ki buradasınız ve iyi ki bizi tercih ettiniz. Karma eğitim esasına bağlı olarak yüz yüze eğitimize devam ediyoruz. Sizleri tekrar şehrimizde ve üniversitemizde Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bir bireyi olarak görmek bize başka bir sevinç ve mutluluk katıyor.
Geleceğin eğitimcileri öğretmenleri olarak sizleri eğitim ve öğretim sürçlerinde çok daha donanımlı yetiştirmek gibi hedefimizin olduğunu bilmenizi isterim. Üniversiteler sürekli kendini geliştiren yenileyen ve sürekli çıtayı yüksek tutan kurumlardır. Akademiyada eğitim-öğretim süreçleri yönetilecekse sürekli ders materyallerinin güncellenmesi gerektiğini düşünenlerdeniz. Bunu yapmamız gerekiyor ve yapmak mecburiyetindeyiz. Biz sizlerin çok iyi bir eğitimci ve iyi bir öğretmen olmanız için her ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.”dedi.
SİZLERİ GELECEĞE
ÇOK İYİ HAZIRLAMAK
HEDEFİNDEYİZ
“Derdimiz ve hayalimiz şu. Sizler bu ülkenin geleceği ve yarınlarısınız. Bizler sizi geleceğe çok iyi hazırlamak hedefindeyiz.” diyen Rektör Karadağ, “Yarının eğitimcileri olarak sizleri çok iyi yetiştirirsek sizler geleceğin mühendislerini ve doktorlarını yetiştirmede iyi bir temel oluşturmuş olacaksınız. Bu açıdan Yozgat Bozok Üniversitesi kendisini sürekli yenilemekte ve bir kararlılık ortaya koymaktadır. Bizim de sizden beklentimiz her şeyden önce öğrenci olmanın sorumluluklarının bilincinde olun. Onun gerekliklerini yerine getirin. Kendinize hedefler belirleyin. Hayalleriniz olsun ve bu hayallerinizin peşinde koşun. Hayatınızın her anında, her diliminde başarı hikâyeleriniz ortaya çıksın. Başarı tesadüfi değildir. Başarı hedef ve çaba isteyen bir süreçtir. Emek ve çaba olursa kendinizin dahi hayal edemeyeceği başarıları elde edebilirsiniz. Sizler hedefinize odaklanır, kararlılığınızı, azminizi inancınızın temeline oturtacak olursanız başarı kaçınılmazdır. “Kararlılıkla, Başarıya” sloganımız Yozgat Bozok Üniversitesi’nin mottosudur. Kararlı ve inançlı olun. Hedefe odaklanın, başarı kesinlikle gelecektir. Ben bu duygularla Yozgat Bozok Üniversitesi’nin birer ferdi olarak aramıza katıldığınız için hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Üniversite yönetimi olarak her zaman sizlerin huzuru, mutluluğu ve başarısı için her ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isterim. Tek derdimiz sizleri geleceğe çok ama çok iyi hazırlamak. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum.”diye konuştu.
Daha sonra, Üniversitenin sunduğu akademik, kültürel, sportif ve sosyal olanaklar tanıtılarak akademik ve idari yapı ile bölümlerin işleyişi anlatıldı. /Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.