""

OSB’de üretilen tekstil ürünleri Avrupa’ya ihraç ediliyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:42

OSB’de üretilen tekstil ürünleri Avrupa’ya ihraç ediliyor

2010 yılında Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde Trabzon ve Tuncelili iki ortak tarafından kurulan SESA Giyim, ürettikleri tekstil ürünlerini Avrupa ülkelerinden İspanya, İngiltere ve Japonya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor.

OSB’de üretilen tekstil ürünleri Avrupa’ya ihraç ediliyor
Son Güncelleme :

08 Aralık 2016 - 7:00

3 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada 140 kişi istihdam ediliyor. Yozgat ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan SESA Giyim, ülkemiz tekstil pazarındaki Çin etkisinin azalmasında büyük rol üstlenmiş durumda. SESA Giyim, kuruluşundan bu yana kaliteli çizgisinden şaşmayan bir firma kimliği ile faaliyet gösteriyor.
Fabrika ortaklarından Dursun Ali Küçükosman, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin teşvik ve fırsatlarının fabrikayı Yozgat’a getirmelerinde büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Küçükosman, “6 yıl önce fabrikamızı Tuncelili olan ortağım Serdar Saman Bey ile birlikte Yozgat’a kurmaya karar verdik. Kendi memleketimiz olan Trabzon ve Tunceli’ye değil, bize her türlü kolaylığı sağlayan Yozgat’a gelerek faaliyetlerimize başladık. Biz artık Yozgatlı olduk. Yozgat’ta kazanıyor ve bu kazancımızı Yozgatlılarla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. “Personelimiz iş güvenliği standartlarına uygun atölyelerde, tek vardiya halinde, haftada 45 saat çalışıyor. Fabrikalarımızda tekstil mühendisi arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız Ar-Ge çalışması yürütüyor ve etüt sistemi ile iş takibi yapıyor.
Almış olduğumuz kalite sertifikaları sayesinde Zara, Mango, H&M gibi dünya markası firmalara fason üretim yapıyoruz” dedi.
Yozgat’ta yaşadıkları en büyük sorunun vasıflı eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Dursun Ali Küçükosman “Tesisimizde dünyanın en büyük markaları için üretim yapıyoruz. Sektörde sürekli artan bir talep olmasına rağmen eleman yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. 140 olan çalışan sayımızı 200’lere çıkarmak istiyoruz. İş bulmamaktan yakınan Yozgatlı vatandaşlarımıza iş var diyoruz. Maalesef insanlarımız işi beğenmiyor, kahvehanelerde zamanlarını öldürüyorlar.
Bizler çalışanlarımıza en iyi imkanı sunmakla vazifeliyiz. Maaşlarını gününde mutlaka veriyoruz, sigortasız eleman kesinlikle çalıştırmıyoruz. Büyümenin çalışanlarımızla birlikte gerçekleşeceğine inanıyoruz. İlkelerimizi bu inanç çerçevesinde çizdik” diye konuştu.
Yapılan işlemlerin evde örgü örmeyi bilen her kadın tarafından yapılabilir olduğunu ve el işi becerisi nedeniyle özellikle kadın personele ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Küçükosman, çalışma koşulları açısından Yozgat’ın en iyi tesislerinden birisi olduklarını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.