""

Osmançavuş MTAL, Proje Okulu oldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:26

Osmançavuş MTAL, Proje Okulu oldu

Sorgun Osmançavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın girişimleri ile Proje Okulu oldu.

Osmançavuş MTAL, Proje Okulu oldu
Son Güncelleme :

26 Eylül 2021 - 16:19

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında 2019 yılında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü sayesinde; mesleki eğitim ile reel sektörün birbirine uyumu açısından önemli bir adım atıldı. Yoğun uğraşlarımız sonucunda 2021 yılı itibarı ile Sorgun Osmançavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizinde bu protokol kapsamına alınmasını sağladık.
Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan; “Bugün burada Sorgun’un vizyonuna bir artı daha eklemenin gururunu yaşadığımızı belirtmek istiyorum dedi. Başkan Arslan; Yapmış olduğumuz bu protokolle Mesleki eğitim sayesinde, yaşama hazırlıklı olarak yetişmiş gençlerimiz olacak. Üretim gücümüz artacak ve üreten Türkiye yolunda daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. İstihdama dair sorunlar, işin kaynağında çözülmüş olacak. Günümüz koşullarına baktığımızda, hemen hemen her sektörde kalifiye ara eleman sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Bu açığı kapatmaya yönelik her ne kadar çeşitli çalışmalar yapılmış olsa da, yine de yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil. Bu anlamda meslek liselerine özendirme amacıyla düzenlenen çalışmalar, geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor. Söz konusu bu açığın kapatılmasında meslek liselerinin rolünün çok büyük olduğuna inanıyoruz. Genç nesillerin meslek liselerine ve meslek edinme yönündeki olan farkındalıklarını arttıracağına inandığımız eğitsel çalışmaların, genç öğrenci kardeşlerimizin geleceğe yönelik tercihlerinde etkili olabileceğini düşünüyoruz.
Bizler gerek stk olarak gerekse iş insanları olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğun bilincinde olarak İlçemizin, Okulumuzun çok daha büyük hedeflere ulaşması marka okul olması için gereken her türlü çabayı kıymetli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte göstereceğiz. Protokol kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Okul Müdürümüzle birlikte kurmuş olduğumuz Protokol Yürütme Kurulu (PYK) hemen çalışmalarına başlayacak ve katma değeri yüksek işler çıkarmak için elimizden gelenin en iyisi değerli öğrencilerimiz ve ilçemiz için yapacağız. Toplantımıza katılan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Musa Öcal’a Okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı./Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.