""

Özdemir, dane kaybı uyarısını yineledi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:29

Özdemir, dane kaybı uyarısını yineledi

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, hasat sezonunun devam ettiğini belirterek, biçerdöver operatörleri ve çiftçileri dane kaybı konusunda uyardı.

Özdemir, dane kaybı uyarısını yineledi
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2017 - 7:00

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, hasat sezonunun devam ettiğini belirterek, biçerdöver operatörleri ve çiftçileri dane kaybı konusunda uyardı.
İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın, tarım ve hayvancılık açısından Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “ Yerköy ilçemizde hububat hasat dönemi tamamlanmak üzere, biz gerekli uyarılarımızı ve incelemelemelerimizi sürdürüyoruz.
Çiftçilerimiz çalışıp büyük emek verdiklerinin karşılığını yapacakları hasatla inşallah alacaklar. Bu hasat döneminde özellikle biçerdöver operatörlerine büyük görevler düşüyor.”dedi.
DANE KAYBI YOZGAT VE ÜLKE
EKONOMİMİZE
BÜYÜK ZARAR VERİR
Olası dane kayıplarının Yozgat ve ülke ekonomisine büyük ölçüde zarar vereceğini vurgulayan Özdemir, “Biz hiçbir zaman çiftçimizin emeğinin boşa gitmesini istemeyiz. Bu sebeple dane kaybı hem ülkemiz hem de çiftçimiz açısından çok önemli bir konudur.
Biçerdöver operatörleri ekinleri biçerken dane kaybına çok dikkat edecekler, kontrollerini iyi yapacaklar. Biz müdürlük olarak bu konuda ekipler görevlendirdik.
Ekiplerimiz tarlaları yerinde kontrol ederek dane kaybı konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Dane kaybının yüzde 3’den fazla olmaması gerekiyor. Biz aslında bu yüzde 3’ün de olmamasını istiyoruz.”diye konuştu.
YÜKSEK BİÇERSE ÇİFTÇİLERİMİZ
BİÇERDÖVER
OPERATÖRÜNÜ UYARSIN
Yüksekten biçme konusunda çiftçilerin biçerdöver operatörünü uyarması gerektiğini kaydeTTİ.
Özdemir, biçerdöverle ekin hasadını 15 ile 17 santim yüksekliğinde biçmesini daha yüksek biçildiğinde çiftçilerin operatörleri uyarmasını istedi.
Biçim konusunda kurallara uyulmuyorsa çiftçilerden en yakın Tarım İlçe Müdürlüklerine bildirmelerini isteyen Özdemir, kendilerinin anında gerekli çalışmayı yapacaklarını ifade etti.
Dane kaybı noktasında köy muhtarlarına bilgilendirme toplantısı yaptıklarına hatırlatan Özdemir, “Muhtarlarımızdan, zor şartlarda üretim yapan çiftçilerimizin emeğinin boşa gitmemesi için gerekli kontrolleri yapmalarını istedik.
Ayrıca çiftçilerimizde hasat sırasında kontrollerini yaparak, yaşanacak dane kayıplarını önlesinler istiyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.