""

Özler köyünde festival coşkusu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:58

Özler köyünde festival coşkusu

Bu yıl ilki düzenlenen Özler Yaz Festivali yaklaşık bin kişinin katılımı ile yapıldı.

Özler köyünde festival coşkusu
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2017 - 7:00

Özler Birlik Derneği tarafından düzenlenen festivale, köy halkının yanı sıra yurt dışında yaşayan Özlerli gurbetçilerde yoğun ilgi gösterdi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan festivale katılan Vali Kemal Yurtnaç, program öncesi Özler Gençlik Merkezi açılışını gerçekleştirdi.
Halk oyunları gösterisini büyük bir beğeni ile izleyen Vali Yurtnaç festivalde yaptığı konuşmada, Özler köyünü geçen yıldan beri takip ettiğini belirterek, “Kurmuş olduğunuz derneğin güzel işler yapacağına ve başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bizlerde Yozgat’ın tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz. Özler’in yurt dışında çalışan çok gurbetçisi var. Bu gün görüyorum ki gurbetçilerimiz de festivale katılarak ayrı bir renk kattılar. Ata topraklarını unutmadılar. Sıla hasreti ile yanıp tutuşan gurbetçilerin bu tür festivallerde buluşup bir araya gelmesi, gelenek ve göreneklerin yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması için çok önemli” dedi. Böyle bir günde Özlerli vatandaşların arasında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Siz bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğinizi korumaya devam edin. Siz bir ve beraber oldukça bizlerde sizin yanınızda olacağız. Özler köyünde bulunan yer altı şehrini de gündeme getireceğiz. Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile birlikte buranın gün yüzüne çıkması için çalışacağız.
Burayı Türkiye’nin turizmine kazandıracağız. Sizin birlikteliğiniz ve buraya sahip çıktığınız müddetçe burada ki ekonomik potansiyel de ortaya çıkmış olacak. Özlerli vatandaşlarımızı buluşturmak için bu güzel organizasyonu düşünerek tertip eden, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından halk oyunları, aşıklar atışması, orta oyunu ve tiyatro oyunlarıyla festival devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.