Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paludan’a tepkiler büyüyor

Daha önce İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakarak tepkileri üzerine çeken Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, bu kez de aynı eylemini Danimarka’da bir caminin karşısında polis koruması altında gerçekleştirdi.

Daha önce İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakarak tepkileri üzerine çeken Danimarkalı

Paludan’a AK Parti Gençlik Kolları Yozgat İl Başkanı Yaşar Taşdemir ve Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş yaptıkları yazılı açıklamalar ile tepki gösterdi. AK Parti Yozgat İl Gençlik kolları Başkanı Yaşar Taşdemir, İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun bugün Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı Ebû Cehl soyundan olduğuna inandığı Paludan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde kınıyor ve lanetlediğini söyledi. Taşdemir, ‘’Bizler Ayetlerimizle alay edenleri gördüğümüz vakit, başka bir söze dalıncaya kadar onlara yüz çevirmeliyiz. Bizlere yakışan onların suçlamalarına, sataşmalarına, alaylarına, kötü laflarına ve propagandalarına sabırla cevap vermek olacaktır. Kur’an’ın bu konudaki tavrını en güzel ‘Andolsun, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz. Eğer sabreder ve sakınırsanız, (bu) emirlere olan azimdendir.” (Âl-i İmrân 3/186 Hamd olsun O Allah’a ki bizi İslâm dini ile aziz etti. İman ile şereflendirdi. Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem- hürmetine bizi rahmetine nâil kıldı.
Dalâletten kurtardı. Ayetleri özetliyor. Mukaddesata karşı bu küffar yaklaşımı hoş göreni biz hoş görmemeliyiz ve itimat etmemeliyiz. Bir kez daha Paudan’ı en ağır şekilde lanetliyor ve kınıyorum’’ dedi.
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş ise, ‘’Yüce dinimiz İslama ve kutsal değerimiz Kuranı kerimi yakarak hakaret eden İsveçli siyasetçiyi şiddetle kınıyorum. İsveç’te polis koruması ile Kur’an-ı Kerim yakarak İslam dünyasını ayağa kaldıran İsveç Sıkı Yön Partisi başkanı Rasmus Paludan, bu seferde Danimarka’da çelik yelek giyerek polis korumasında tekrara Kur’an-ı Kerim yakarak ne kadar aşağılık, ne kadar alçak olduğunu göstermiştir. Alçakça düzenlene provakatif eylemi yapan ahlaksız namussuz şerefsiz şahsiyetsizi İsveç Siyasetçi Rasmus Paludan ve bu olaya izin veren İsveç ve Danimarka devletini ile olaya sessiz kalan Avrupa ve İslam devletlerini şiddetle kınıyorum. Bu eylemi yapan Danimarkalı İsveç siyasetçi Rasmu Paludan hakkında uluslar arası mahkemeler acilen devreye girmeli en üst düzeyde yargılanmalıdır. Dini inanç ve düşünce hürriyetine hakaret den bu şahıs hakkımda en ağır cezayla cezalandırılmalıdır. Ayrıca; İsveç in ve Finlandiya’nın Nato’ya alınmaması noktasına Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kesin ve kararlı olmasını, geçmişte birçok kez yaptığı dün dündür bugün bugündür dememeli, kesinlikle onay vermemelidir’’ diye konuştu. Haber Merkezi

Reklamı Geç