""

PARA YÖNETİMİ ÜZERİNE… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:07

PARA YÖNETİMİ ÜZERİNE…

PARA YÖNETİMİ ÜZERİNE…
Son Güncelleme :

29 Ocak 2018 - 7:00

Bu konuda çok sayıda uzman görüşüne başvurmak mümkündür. Fakat para kazanmak ne kadar kolay bir iş gibi görünse de, parayı elde tutmak ayrı bir marifet ister.

Para yönetimi konusu oldukça ciddi bir iştir.

Genel olarak ifade etmek gerekirse bir soru ile devam edelim ‘Para kazanmak‘ için günde en az 8 saat çalışıyoruz.

Mesai dışı çalışmaları ve hafta sonunu hesaba katmıyorum.

* * * *

Parayı kazanmak için bu kadar çok çalışırken yönetmek için ne kadar zaman harcıyoruz? 

Peki, paramızı nasıl yönetiriz?

İlk kural: gelirden fazla harcamamak!

Herkes lüks yaşamak istiyor.

Gezmek, görmek,  yemek,  içmek ve şık giyinmek.

Yani istekler sonsuz.

* * * *

Bizim olmayan bir para ile yani kredi kartı ve tüketici kredileri ile yapılan harcamalar bize mutluluk getirmiyor. Bunun için para karakterinizi tanıyın.

Para hayatınızda bir ‘amaç’ mı yoksa ‘araç’ mı?

Para ile ilişkiniz nasıl? Birikim yapmak mı harcamak mı tercihiniz? Özetle, para sizin için ne anlam ifade ediyor?

* * * *

Henüz bir kuraldan bahsettik. Bu konuda birden çok kural olduğunu hatırlatırım. Dolayısıyla bu konuda örnek ve güzel olduğunu düşündüğüm bir çalışmadan bahsetmek istiyorum.

Para yönetimi konusunda çok sayıda eğitim kurumları ve özel kuruluşların üst düzey yönetim kadrosu dikkate alınacak çalışmalar yaptı.

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma programı kapsamında devam eden çalışmalarda genç yöneticilere “Paramı Yönetebiliyor muyum” başlığı altında eğitimler verildi.

* * * *

Yozgat’ta bu çalışmalardan ve projelerden payına düşeni almalıdır. Zira geleceğin yöneticileri olarak yetişen günümüz gençliğinin böyle bir eğitime ihtiyacı olduğunu söylemeliyim.

Gençler arasında finansal bilinci geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmayı hedefleyen çalışmalar Türkiye’de daha önce özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirmişti. Şimdi ise bu çalışmaların bundan sonra da tekrarının ekonomiye büyük faydası olacağını düşünüyorum.

  • Mükellefleri ve meslektaşlarını hesap işlemleri konusunda yaptığı açıklama ile bilgilendiren Oda Başkanı!
  • İş dünyasına yeni giren ve girmeyi planlayan genç girişimcilere önemli konularda eğitim programı hazırladıklarını hatırlatan Müdür!
  • Mevsim itibariyle yeteri kadar yağış olmadığı için zaman içinde yaşanacak kuraklık sebebiyle üretimde düşüş olabileceğini anlatan Oda Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.