""

Pazarda satılan turşuluk ürünleri yoğun ilgi görüyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:14

Pazarda satılan turşuluk ürünleri yoğun ilgi görüyor

Yozgat’ta sonbaharın yaklaşmasıyla vatandaşlar özellikle kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan turşularını kurmaya başladı.

Pazarda satılan turşuluk  ürünleri yoğun ilgi görüyor
Son Güncelleme :

28 Eylül 2017 - 7:00

Pazarda turşuluk salatalık ve keleğin kilogram fiyatı 2 ile 4 TL arasında satılırken, acı biber 3, domates 1,5 TL’den ve turşunun olmazsa olmazı olan sarımsağın kilosu ise 7 ile 15 TL arasında değişen fiyatlarda satılıyor.
Yozgat’ta her hafta kurulan semt pazarlarında turşuluk ürünler tezgahlardaki yerini aldı. Yerköy’den geldiğini belirten İdris Aslan, son iki üç haftadır turşuluk satışlarının arttığını belirterek, “Kendi tarlamıza ektiğimiz turşuluk ürünlerini getiriyoruz. Yaklaşık 20 dönüm tarlama kelek ve salatalık ektim. Bu mevsimde de hasadını yaparak Yozgat ve Yerköy’de satışını yapıyoruz. Vatandaşımız özellikle salatalık turşusunu tercih ediyor. Kornişon salatalık boyutuna göre üç ayrı fiyatta satıyoruz. En küçük boy olan salatalık 4 TL’den orta boy 3 TL’den biraz daha büyük olan ise 4 TL’den satıyoruz. Yozgat’ta insanlar genelde kendi turşusunu kendi kurar. Bu sebeple de turşuluk satışlarımız çok iyi” dedi.
Sarımsak satışı yapan Davut Uymaz da sarımsak fiyatlarının yüksek olduğunu ifade ederek, “Vatandaşımız turşusunu kurmak için sarımsak alıyor. Fakat fiyatlar yüksek. Biz de mecburen sarımsağı aldığımız yerden yüksek fiyata aldığımız için biz de yüksek satıyoruz. İnsanlar sarımsak almakta zorlanıyor. Fiyatlar 7 ile 15 TL değişiyor. Yozgat çevresinde yerli sarımsak üretimi çok az. Sarımsak üretiminin artması gerekiyor. Üretim artarsa fiyatlar da düşecektir. ” diye konuştu.
Pazarcı esnafı, diğer turşu malzemesi fiyatlarının da 3 ile 7 lira arasında değiştiğini belirterek,turşuluk ürünleri satışından memnun olduklarını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.