""

Peynir Yaşam Dergisinden gazetemize ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:58

Peynir Yaşam Dergisinden gazetemize ziyaret

Türkiye’nin popüler Peynir ve Yaşam Dergisi “Cheese Life Magazine” peynir şehirlerini geziyor projesi kapsamında geldiği Yozgat’ta gazetemiz Yeniufuk’u ziyaret etti.

Peynir Yaşam Dergisinden gazetemize ziyaret
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2017 - 11:04

Türkiye’nin popüler Peynir ve Yaşam Dergisi “Cheese Life Magazine” peynir şehirlerini geziyor projesi kapsamında geldiği Yozgat’ta gazetemiz Yeniufuk’u ziyaret etti.
Gazete Sahibi Bekir Çaylak’la ilin sosyal ve ekonomik gelişimi ile bir süre sohbet eden dergi ekibi, Yozgat’ta sıcak ilgi ile karşılandıklarını belirterek, derginin gelecek sayısında coğrafi işaret almışYozgat’ın çanak peynirine geniş yer vereceklerini ifade etti. Peynir Yaşam Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av.Metin Öztürk ile Dergi Editörü Prof.Dr.Yavuz Öztürkler, tanıttıkları peynir şehirlerinde fırsat buldukları ölçüde mutlaka yerel basında yer alan meslektaşlarını ziyaret etmeye çalıştıklarını belirttiler.
Gazete Editörü Prof.Dr.Yavuz Öztürkler, “Şehriniz gerçek bir peynir şehri, dergimizde ona hak ettiği yeri vermeye çalışacağız. Halkımız şehrinizi “Peynir” kimliği ile de tanımalı bunun için ticaret borsası, birlik başkanları, belediye başkanı ve üreticiler ile röportajlar yaptık, yaptığımız bütün söyleşilerde ortak nokta ‘peynir konusunda şehrimiz daha iyi bir yere gelebilir oldu.” dedi.
Dergi genel yayın yönetmeni Av.Metin Öztürk’de “Peynirin daha iyi tanıtılması için sıkça peynir temalı şenlikler yapılmalı, peyniri merkeze oturtan etkinlikler halkımızı daha bilinçli yaparak bu şehrin peynirden de hak ettiği katma değeri almasını sağlayacaktır, uzun erimde peynir festivali mutlaka yapılmalı.”dedi. Öztürk, dergilerinin www.cheeselifemagazine.com adlı bir internet sitesi olduğunu belirterek, “Yozgat’lıhemşerilerimizin bu site aracılığıyla çanak peyniri konusunu geniş olarak inceleyebilecek, ayrıca derginin geçmiş sayılarına ulaşılabilecek.”diye konuştu.
Gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak’ta ziyaretlerinden dolayı gezi ekibine teşekkür ederek,Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, süt ve süt ürünlerinin bu şekilde tanıtımının yapılmasının artı değer olacağını vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.