""

Piknik ateşini söndürmeden ayrılmayın « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:16

Piknik ateşini söndürmeden ayrılmayın

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığını söyleyerek, pikniğe giden vatandaşların işi bittikten sonra mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğini dile getirdi.

Piknik ateşini söndürmeden ayrılmayın
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, sıcak havalarda dışarı çıkan piknikçileri ve olası bir alan yangınları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Albayrak, olası yangınların ilk sebebi piknik ateşi olduğunu belirterek, piknikte yakılan mangal bittikten sonra mutlaka yanmış olan közün toprağa gömülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Pikniklerde yakılan mangalların kontrol edilmediği takdirde yangına sebebiyet verdiğini dile getiren Albayrak, “Sıcak havaların derecesine göre bölgemizdeki yangın riski de buna paralel olarak artmaktadır. Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli konu piknik alanlarında yakılan mangal ateşidir. Genellikle bu tür zamanlarda açık ateş yakılmaması gerekir. Piknik illa ızgara ile yapmak olmaz zeytinyağlı dolma ile yapılabilir. Ama illa mangal yakılması gerekiyorsa mutlaka ve mutlaka gerekli tedbirler alınıp ona göre yapılması gerekir. Mangalda iş bittikten sonra da kalan kömürlerin ve korların kesinlikle toprağa gömülmüş bir şekilde piknik alanların terk edilmesi gerekir. Ama maalesef bu konuda vatandaşlarımızın ihmalkar davrandıklarını görüyoruz. Bundan kaynaklanan çok yangın oluyor” dedi.
“ANIZ
YANGINLARINDA RÜZGARIN AYARLANMASI
GEREKİYOR”
Anız yangınlarında rüzgar ayarlanmadığı takdirde yangınların artacağını belirten Albayrak, “Bunun yanında anız yangınlar yani tarlalarımızı yakmak suretiyle temizlenmesi şeklinde bir algı var tarımla uğraşan vatandaşlarımızda. Bunun zaten olumsuz yönleri bilimsel olarak açıklanmış durumda. Bunun aynı zamanda toprağa verdiği zarar da var ve yangın olarak da verdiği zarar var. Vatandaşlarımız bunu kontrollü olarak yakmak için çaba sarf ediliyor ama maalesef bu anız yangınları küçük bir rüzgarda kontrolden çıkabiliyor. Ondan sonra da insanların canını ve malını tehdit edebiliyor” ifadelerini kullandı.
“YERE ATILAN
İZMARİTLER
YANGINA SEBEP OLUYOR”
Söndürülmeden yere atılan sigara izmaritleri yangına davetiye çıkardığını belirten Albayrak, “Bir başka yangın çeşidi olarak arabada yolda giderken veya herhangi bir yerde söndürülmeden atılan sigara izmaritleri de yine aynı şekilde bir yangın kaynağıdır. Yolda her atılan sigara izmariti yangın kaynağını oluşturur. Bunlara vatandaşlarımızın çok ciddi şekilde önem vermeleri ve dikkat etmeleri gerekir. Bu bahsettiğim 3 konuya dikkat edildiği takdirde istemediğimiz yangınlarla karşılaşmayız. Bunlar ihmal edildiği takdirde tehlikeli yangınlar oluşuyor” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.