""

Piyasalardaki kriz-ekonomik sorun-gelir-gider dengesi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:42

Piyasalardaki kriz-ekonomik sorun-gelir-gider dengesi

Piyasalardaki kriz-ekonomik sorun-gelir-gider dengesi
Son Güncelleme :

30 Ocak 2018 - 7:00

AK Partinin, vatandaş odaklı çalışmalarında başarıları olduğu kadar kısmen başarısızlıkları da bulunmaktadır…

Doğru yapılan işlerin en başında yatırımcıya yönelik hibe desteklerin verilmesi gelirken, gerekli denetimlerin yapılmaması da ayrı bir sorundur…

AK Parti gördüğü ya da öngördüğü bütün sorunların üzerine giderek, üstesinden gelirken, piyasalarda, ekonomide ve İl’ler bazında gelişme ve kalkınmada aynı başarıyı her nedense yakalayamadı…

* * * *

Bu konuda uzağa gitmeye gerek görmüyorum. En bariz örnek şuan içinde bulunduğumuz, havasını teneffüs ettiğimiz, ağır kış koşullarına karşın yaşamaya çalıştığımız Yozgat’ı gösterebilirim.

Hazır Yozgat’tan bahsetmeye başladığımıza göre devam edelim… Ekonomik sorunlar yaşayan İl’lerin başında gelir Yozgat. Ucu paraya dayanan her şey problemdir Yozgat’ta. Dolayısıyla AK Parti geçte olsa ekonomik sorunlar üzerine başlattığı bir çalışmanın devamını Yozgat’ta sürdürdü…

* * * *

Parti genel merkezi tarafından illerin ekonomilerinin nabzını tutmak, beklentilerini ve taleplerini ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak için düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu Yozgat’ta gerçekleştirildi.

Yozgat’ta AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri adlı forumu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti Teşkilatı, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapıldı.

* * * *
Burada bir konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 81 ilde Türkiye’nin ekonomik vizyonunu yerelle beraber uyumlu hale getirebilmek amacıyla ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ formunu düzenlediklerini söyledi.
Her şehrin analizlini şehrin özelinde yapmak için Yozgat’ta da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu’nu gerçekleştirdiklerini belirten Taşkesenlioğlu, “Bu forumla maksadımız biz mantığını oluşturuyor olabilmek. Çünkü Türkiye’de maalesef ekonomik politikalar yerelin ihtiyaçlarından ziyade genelin tanıtmaları ve genelin isteği ile olur. Yani merkezi idareler ister ve yereller buna göre hareket ederdi. Bunun önüne geçmek ve her şehrin kendi ihtiyaç ve beklentisini gelişme eksenlerini, elindeki değerleri coğrafi ve iklim şartlarına uygun ekonomi politikalarının belirlenmesi için bu formu düzenledik. Dolayısıyla biz de şehirlerin ekonomik beklentileri formuyla her şehrin analizlini her şehrin özelinde yapalım diye bu çalışmayı gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu güne kadar 28 farklı ilde gerçekleştirdik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim sadece 2019 seçimlerini hedefleyerek bu çalışmayı yapmıyoruz. Siyasi partiyiz, siyasi kaygılarımız, reflekslerimiz. hedeflerimiz var. Ancak tek derdimiz siyaset olmadı. Çünkü biz mihengine insanı koyup insana hizmet ettiğimiz takdirde hakka hizmet anlayışı ile bu güne geldik. O yüzden de şehrin sakinleriyle beraber bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Konuşmalar arasında dikkatimi çeken önemli bir ayrıntı ise, yapılan çalışmaların İl merkezi ile sınırlı tutulmamasıdır, ilçelere kadar uzanması olacak.
Sonuç olarak Türkiye’de ekonominin güçlü olması gerekiyor, esnafın, yatırımcının gözü arkada kalmamalı, yatırımlar kaygı duyulmadan yapılırsa, gelişme ve kalkınma tam manasıyla sağlanmış olur.

  • Terör yanlısı davranan, bildiri yayınlayan sivil toplum kuruluşları ünvanlarının önündeki “Türk” kelimesini çıkarsınlar diyen Yozgat Milletvekili!
  • Hafta sonu yapılan seçimlerde aldığı oylarla çok az bir fark atarken, yine de güven tazeleyen Oda Başkanı!
  • “Burada rant yok” diyerek, rakiplerine karşı “kimse işkembeden konuşmasın beni tercih eden üyelerimize teşekkür ediyorum” diyen Oda Başkanı!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.