Öğrencilerin katkıları ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Proje Etkinliği ve Yarışması’nda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine Mühendisliği, Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin yenilikçi, güncel ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik hazırladıkları projeler görücüye çıktı.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. (TEI) ve TOMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI),Ankara Temsilcisi Necat Doğandemir, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Taşdemir, Proje Etkinliği ve Yarışması’nı düzenlemekteki amaçlarının mezun olacak öğrencilerin bitirme projesi, ödev, araştırma ve uygulama projelerini etkinlik çerçevesinde bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Proje yarışması ile öğrencilere poster sunumu yapma deneyimi de kazandırdıklarını vurgulayan Prof. Dr. Taşdemir, bu yıl 4. Proje Etkinliği ve Yarışması’nın uygulamaya yönelik sektörün ihtiyacı olan birbirinden farklı toplamda 155 proje ve 282 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Bozok Üniversitesinin bilim, teknoloji ve yenilikçilik alanlarındaki vizyonunu yansıtan bu anlamlı etkinliğin, yalnızca fakültemiz için değil, tüm üniversite ve bölge için de çok değerli olduğunu dile getirdi.
Proje Yarışması’nın, yaratıcı fikirlerin hayata geçirildiği, mühendislik ve mimarlık dünyasına yön verecek çalışmaların filizlendiği bir platform olduğunun altını çizen Rektör Yaşar, konuşmasının devamında ; “ Bugün burada sergilenecek projeler, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilgi, azim ve emeklerinin birer sonucudur. Her bir projenin, teori ile pratiği birleştirerek ülkemizin ihtiyaçlarına çözüm üreten ve küresel rekabette bizi bir adım öne taşıyan bir değer olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, burada ortaya konulan her fikir, aslında geleceğe atılmış bir adımdır. Üniversiteler, yalnızca eğitim-öğretim yapılan kurumlar değil, aynı zamanda yeniliklerin üretildiği, iş birliğinin teşvik edildiği ve geleceğin şekillendirildiği merkezlerdir. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak, bilime dayalı, yenilikçi ve girişimci bir vizyonla hareket ediyoruz. Bu tür etkinlikler de bu vizyonun somut birer göstergesidir. Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin önemli değerlerinden biri olan Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’ü üniversitemiz ev sahipliğinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, “Felsefemiz Hayat Boyu Öğrenmek” konulu sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Öztürk 4. ‘Proje Etkinliği ve Yarışmasına nazik davetlerinden dolayı Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’a teşekkür etti. Prof. Dr. Öztürk sunumunda TUSAŞ özelinde Türkiye yüzyılında savunma sanayi teknolojileri alanında milli ve yerli gurur kaynağı çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı.
Prof. Dr. Öztürk, hayat boyu öğrenmenin bireylerin sadece mesleki gelişimine katkı sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda kişisel tatmin, sosyal bağların güçlenmesi ve toplumların refah seviyesinin artmasına da olanak tanıdığını söyledi. Prof. Dr. Öztürk, konuşmasının devamında ; “ Hayat boyu öğrenme, bireyin kendini sürekli yenilemesi ve dünyaya katkı sağlaması için bir yol haritasıdır. Yaşadığımız sürece değişime, yeniliklere ve gelişime açık olacağız. Türkiye birçok alanda dünyayı değiştirdi. Sizler de bunu başarabilirsiniz. Ancak durağan yaşayarak, herhangi bir şey yapmadan bu başarıları elde etmek mümkün değil. Çalışırsanız yer ve zaman fark etmeden buradan çıkardığınız bir proje ile dünyayı değiştirebilirsiniz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Hayat baştan sona bir öğrenmedir. Hayat boyu öğrenmede pes etmek yok. Çalışmayı sevmemiz lazım. İnsanların birbirinden öğreneceği çok şey var. Bu süreçte iyi bir iletişimle insanlarla iyi ilişkiler kurarak zamanı en etkin ve verimli kullanmalıyız. İnanmak, çalışmak ve sabırlı olmayı temel bir ilke olarak kabul etmemiz gerekiyor ”dedi.
Program öncesi Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, öğrencilerin bin bir emekle hazırladıkları projeleri tek tek inceleyerek proje danışmanlarından bilgiler aldı.
Yarışma sonrası dereceye giren öğrencilere ödülleri, paydaş kurumlara ise katkılarından dolayı plaket takdim edildi.
/Haber Merkezi
Projeler görücüye çıktı
Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından ‘4. Proje Etkinliği ve Yarışması’ düzenlendi.