Vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, hijyen koşulları ve ürünlerin standartlara uygunluğu titizlikle kontrol edildi.
Denetimler kapsamında işletmelerin temizlik durumu, kullanılan hammaddelerin kalitesi, ürünlerin gramajı ve son tüketim tarihleri incelenirken, çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığı da denetlendi. Yetkililer, özellikle Ramazan ayında artan pide ve tatlı üretiminin sağlık standartlarına uygun şekilde gerçekleştirilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.
İl Defterdarı Osman Koçaş, yapılan denetimlerin halk sağlığını korumak adına büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Amacımız, vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak yasal işlemler uygulanacaktır. Denetimler Ramazan ayı boyunca sıkı bir şekilde devam edecek” dedi.
Yetkililer, vatandaşlardan da gıda güvenliği konusunda duyarlı olmalarını isteyerek, karşılaştıkları herhangi bir olumsuz durumu ilgili kurumlara bildirmeleri çağrısında bulundu./Osman Tolga YILMAZ
Ramazan ayında denetimler sıkılaştırıldı
Yozgat’ta Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fırınlar ve tatlı üretimi yapan işletmelere yönelik denetimler sıkılaştırıldı.



