Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan yaklaştı et fiyatları zamlandı

Artan gıda fiyatlarına bir yenisi de halkın ucuz diye rağbet gösterdiği Et ve Süt Kurumu Yozgat Satış Şubesinden geldi. Et Süt Kurumu satış şubesinde et fiyatlarına bir kalemde yüzde 48 zam yaptı.

Artan gıda fiyatlarına bir yenisi de halkın ucuz diye rağbet

Artan gıda fiyatlarına bir yenisi de halkın ucuz diye rağbet gösterdiği Et ve Süt Kurumu Yozgat Satış Şubesinden geldi. Et Süt Kurumu satış şubesinde et fiyatlarına bir kalemde yüzde 48 zam yaptı.
Türkiye’nin tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip illerin başında gelenYozgat’ta vatandaşlar ucuz diye rağbet ettiği et süt kurumu satış şubesinde ucuz et almak için uzun kuyruk oluşturuyordu. Son gelen zamla birlikte et süt kurumu da et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Yapılan zamla 1 kilogram kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kilogram kuşbaşının fiyatı da 62.50 liradan 92 liraya çıktı. ESK’nın bir kalemde et fiyatlarına yüzde 48 zam yapması dikkat çekerken, bu fiyat artışı serbest piyasadaki fiyatları daha da yukarı çekecek.
TÜRKİYE HAYVANCILIKTA 2018 YILINDA YAPILAN
KORKUNÇ İTHALATIN
FATURASINI AĞIR ÖDEDİ
Türkiye’de hayvancılık sektörü 2018 yapılan korkunç ithalatın bedelini ağır bir şekilde öderken, besiciler son 3 yıldır zararına üretim yaptıklarını belirtiyor. Karkas kesim fiyatlarının yıllardır yerinde sayması üreticinin de zar zor üretim yapmasına neden oluyordu. Yem fiyatlarının artmasıyla birlikte hayvancılıkta maliyetler daha da yükselirken, besicilerin girişimi ile karkas kesim fiyatları da 75 ile 80 liraya kadar çıktı. Karkas kesim fiyatlarının yükselmesi kasaplarda kıyma ve kuşbaşının da fiyatlarını artırdı.
SERBEST PİYASA İLE ESK
FİYATLARI ARASINDA
UÇURUM OLUŞMUŞTU
Serbest piyasada bunlar yaşanırken ESK’ın et satış fiyatlarının piyasanın çok altında kalması dikkat çekiyordu. ESK’nın stoklarında et bulunmamasına rağmen ucuz et satışı yapması ‘Bu etler nereden alınıyor?’ sorusunu gündeme getirmişti. ESK’nın piyasanın çok altında et satmasından dolayı uzun kuyruklar dikkat çekiyor. Ancak satış miktarının düşük olmasından dolayı bir çok vatandaş talep ettiği eti alamadan geri dönmek zorunda kalıyordu.
YANLIŞ POLİTİKALARIN
FATURASI GİDEREK
AĞIRLAŞIYOR
ESK’nın bile et fiyatlarına bir kalemde yüzde 48 zam yapması, hayvancılıkta yaşanan sorunu gözler önüne sererken, kırmızı ette ülkenin ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu da gözler önüne serdi. Bugüne kadar uygulanan yanlış politikalar üreticiye zarar verirken, hayvancılıkta üretimi de sorunlu bir hale getirdi.
Vatandaşlar, ramazan ayına sayılı günler kala ete yapılan zamma tepki göstererek, “Sabah erkenden sıraya ucuz et almak için giriyoruz. Alabilirsek 1 kilo kıyma alacağız ve bunu da ramazan ayında yemeklere azar azar katacağız. Türkiye eskiden kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken bugün her şey ithal oldu. Üretimi bitirdiler,çiftçi bitti, tarım ve hayvancılık bitti. Besici zarar ediyorum diye hayvancılığı bırakıyor. Keza tarımda aynı durumda çiftçi, gübre mazot pahalı diye ekimden kaçıyor. Hal böyle olunca elbette her şeye zam üstüne zam geliyor. Böyle giderse 1 kilo dahi et alamayacağız. Allah sonumuzu hayır eylesin.”diye konuştu.

Reklamı Geç