""

Rektör Karadağ, Akademik Yıl Açılış Törenine katıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:15

Rektör Karadağ, Akademik Yıl Açılış Törenine katıldı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, beraberinde Rektör yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Prof. Dr. Yücel Güney’le birlikte YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katıldı.

Rektör Karadağ, Akademik  Yıl Açılış Törenine katıldı
Son Güncelleme :

06 Ekim 2021 - 17:09

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, beraberinde Rektör yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Prof. Dr. Yücel Güney’le birlikte YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Törende ilk konuşmayı YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptı. Özvar, üniversitelerin “Akademik Açılış Yılı Töreni”nin son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edildiğini hatırlatarak, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
İki yıla yaklaşan bir süredir dünya genelinde salgının getirdiği yeni hayat biçimi nedeni ile diğer birçok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de ciddi ve uzun sürmesi muhtemel güçlükler, değişimler ve yeni eğitim modellerinin ortaya çıktığını belirten YÖK Başkanı Özvar, 1 milyar 725 milyonun üzerinde öğrencinin salgın sürecinden etkilendiği ifade etti.
Özvar, “2010 yılında 3 milyon 480 bin öğrenci sayımız 2021’de 8 milyon 241 bine ulaşmıştır. Üniversiteli gençlerimizin yarısı kız öğrencilerden oluşmaktadır. Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim ve öğretim imkânından sadece Türk öğrencileri değil, aynı zamanda sayıları yaklaşık 250 bini bulan uluslararası öğrenciler de yararlanmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak üniversitelerimizde toplam öğretim elemanı sayımız ise son 10 yılda yüzde 80 artarak 102.682’den 181.272’ye ulaşmıştır. Artan talep karşısında bir yanda programlarının kalitesinden ödün vermeden öğretim alanını zenginleştirmek diğer yanda ihtiyaç duyulan yüksek profilli öğretim elemanı sayısını artırmak gibi zor fakat birbirini tamamlayan iki misyonu başarmak zorundayız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından beri pek çok alanda olduğu gibi eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşandığını anımsatarak, uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesinin önemli olduğunu belirtti.
Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağının açık olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümet olarak her kademedeki eğitim kurumlarını belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti.
Konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül sahiplerine takdim edildi. Haber MERKEZİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.