""

Rektör Karadağ, sempozyuma katıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 09:08

Rektör Karadağ, sempozyuma katıldı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) iş birliğiyle ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’na katıldı.

Rektör Karadağ, sempozyuma katıldı
Son Güncelleme :

27 Ekim 2021 - 18:10

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) iş birliğiyle ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’na katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Niğde’yi kapsayan, bölgesindeki 13 üniversitenin birlikteliğiyle oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) iş birliğiyle ‘Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun 8’incisi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.
Üç gün sürecek olan sempozyumun açılışına; 2021 UNİKOP Dönem Başkanı ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Konya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Arslan, akademisyenler, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.
Üç gün sürecek sempozyum kapsamında ayrıca düzenlenecek oturumlarda alanında uzman bilim insanları ‘Küresel Ekonomik Güvenlik (Gıda Güvenliği)’, ‘Tarım Araştırmaları (Bitkisel ve Hayvansal Üretim)’, Turizm Araştırmaları (Gastronomi), ‘Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik’ ve ‘Alternatif Enerji Kaynakları’ üzerine konuşacak.
Rektör Karadağ, program öncesinde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Karadağ, “Endüstriyel Kenevir” alanında ihtisas üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi başta olmak üzere, bu programa katılım sağlayan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP)’ne üye bölge üniversitelerinin bölgenin kalkınmasına dönük olarak sunacakları katkılar büyük önem arz etmektedir. Bölgenin Kalkınması için Üniversitelerimizin bir araya gelmesi de ortaya konan bu iradenin sonucudur. Sempozyumda sunulacak tebliğler de bu noktada ön açıcı bilimsel çalışmalar olacaktır. Yapılan çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.