""

Renk cümbüşü havadan görüntülendi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:22

Renk cümbüşü havadan görüntülendi

Yozgat’ta sonbahar ayıyla birlikte yeşil olan ormanlık alanın sarıya dönüşmesinin oluşturduğu renk cümbüşü havadan görüntülendi.

Renk cümbüşü havadan görüntülendi
Son Güncelleme :

26 Ekim 2021 - 18:49

Yozgat’ta sonbahar ayıyla birlikte yeşil olan ormanlık alanın sarıya dönüşmesinin oluşturduğu renk cümbüşü havadan görüntülendi.

Yurdun dört bir yanı sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü. Yozgat’ın Karadeniz ve Akdeniz ikliminin yaşandığı ender bölgelerden Aydıncık ilçesi ve ilçede bulunan saklı cennet Kazankaya kanyonunda farklı renklere bürünen ağaçların bir araya gelerek oluşturduğu manzara drone ile görüntülendi. Yozgat’ta sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanan ormanlarda kartpostallık görüntüler oluştu. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Kazankaya kanyonunda eşsiz sonbahar manzarasının tadını çıkartmak için vatandaşlar da kanyona akın ederek hatıra fotoğrafı çekindi.
Ağaçların renk cümbüşü oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Yozgat İç Anadolu Bölgesinde olmasına rağmen Aydıncık ormanları tamamen Karadeniz iklimine benzer özellikler taşıyor. Şu anda da sonbaharın renk cümbüşünü yaşıyoruz. İlkbaharı farklı sonbaharı farklı bir güzel. Ağaçlar da son baharla birlikte sararmaya, yapraklar dökülmeye başladı. Adeta bir renk cümbüşü oluştu, bu güzelliğin mutlaka görülmesi gerek. Ormanımızın her bir yerinde farklı bir güzellik oluşuyor, bu anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdik, herkesi de bu güzelliği görmeye davet ediyoruz.”ifadelerini kullandı./ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.