""

Sağlık çalışanlarının tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:59

Sağlık çalışanlarının tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır

Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Ayhan Delibaşı, hekimlere verilen zamma karşı olmadıklarını belirterek, tüm sağlık çalışanlarının ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının tamamı  ekonomik sıkıntı yaşamaktadır
Son Güncelleme :

03 Aralık 2021 - 18:17

Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Ayhan Delibaşı, hekimlere verilen zamma karşı olmadıklarını belirterek, tüm sağlık çalışanlarının ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığını söyledi.
Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanlığı tarafından Yozgat Şehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.
Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Ayhan Delibaşı, yaptığı açıklamada; “Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, Tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, Kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanları, Bugün burada ayrımcılığı, Yaşadığımız ekonomik sorunların görmezden gelinmesini, Haksızlık yapılarak hekim dışı sağlık personeline zam verilmemesine tepki koymak için toplandık. Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının bu artıştan kapsam dışında bırakılmasınadır. Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Dün bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’den geçirilen düzenleme eksiktir. Acil olarak yeniden değerlendirilmelidir.”dedi.
LAFA GELİNCE SAĞLIK HİZMETLERİ EKİP İŞİDİR, DEMEKLE OLMUYOR
“Lafa gelince sağlık hizmetleri ekip işidir, hepsini alkışlıyoruz demekle olmuyor.”diyen Delibaşı Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış yapılması gerektiğini belirtti.
Başkan Delibaşı, “Külfette ortak oldukları gibi bir hak verilirken de adaletli davranılmalıdır. Çalışma barışını bozarak, Sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını yok sayarak zamda adaletsizlik yaparak bir milim ilerleme sağlanmaz aksine sağlık hizmetlerine bu tür işler zarar verir. Tür Sağlık -Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Zam tüm sağlık çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm mesai arkadaşlarımız için yapılmalıdır. Aksini kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değildir. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir. Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemiz sürdüreceğiz. Alanlara inmekten hiçbir zaman geri durmadık, durmayacağız.
Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.
PAZARTESİ TÜM TÜRKİYE’DE İŞ BIRAKIYORUZ
Pazartesi günü tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapacaklarını vurgulayan Delibaşı, “Kazanana kadar mücadele edeceğiz. Cuma İşe 1 saat Geç Başlıyoruz, Pazartesi tüm Türkiye’de iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması, haksızlığın sonlandırılması için Sağlık Bakanlığı’na binlerce sağlık çalışanı ile haykırdık. Birlikte Mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız. Bugün basın açıklamamızı yaptık, yarın tüm Türkiye’de işe 1 saat geç başlıyoruz. Pazartesi ise tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. Haksızlığa karşı mücadelemiz hiç durmadı, durmayacak. Hep birlikte kazanacağız.”ifadelerini kullandı. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.