""

Sağlıklı yaşam aracı ile ilçe ve köylerde farkındalık etkinlikleri « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 06:35

Sağlıklı yaşam aracı ile ilçe ve köylerde farkındalık etkinlikleri

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi amacıyla “sağlıklı yaşam aracı” ile ilçe ve köylerde farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

Sağlıklı yaşam aracı ile ilçe ve  köylerde farkındalık etkinlikleri
Son Güncelleme :

08 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından toplumun ve bireyin daha fazla bilgi edinmesi amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Yaşam Aracı, ilçe ilçe, köy köy dolaşarak sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, fiziksel aktivite ve hareketli yaşam, sigara ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele, ağız ve diş sağlığının önemi ve kontrol programları, kırım kongo kanamalı ateşi gibi konularda farkındalık çalışması ile ilgili eğitim faaliyetlerinin yürütülüğü belirtildi. Açıklamada, Mayıs ayında ilçelerde 3 bin 991 kişiye ulaşılarak farkındalık oluşturulduğunu ve Sağlıklı Yaşam Aracı ile etkinliklerin devam edeceği ifade edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.